Bohdan Babinec: Rozvaha starého lékaře o druhé vlně koronaviru

15.06.2020 9:20

Milí přátelé, často v médiích slyšíme od různých odborníků o tom, zda bude druhá vlna koronavirové nákazy. Jedni tvrdí, že bude, a druzí, že nikoliv.

Bohdan Babinec: Rozvaha starého lékaře o druhé vlně koronaviru
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Budeme-li  uvažovat o této otázce z profesionálního hlediska můžeme s přesvědčením říci, že druhá vlna nebude typická, ale budou lokální výkyvy této nákazy. Tyto výkyvy můžeme očekávat v září, říjnu nejvíce a méně do konce roku. Vzhledem k tomu, jak se budou vracet občané z dovolených. Z přímořských destinací, kde se může tato choroba vyskytnout. V těchto zemích může docházet ke kontaktům našich občanů s nakaženými lidmi. A rovněž také v naší vlasti v případech nemocných turistů. Riziko se bude stupňovat v tomto případě dle jejich počtu. Dá se říci, že riziko nákazy můžeme ovlivnit svým chováním a hlavně dodržováním stanovených pravidel ochrany proti nákaze. A to nošením roušek, mytím rukou, nošením rukavic a podobně. Každý, kdo přijde či navštíví naši zemi, by se měl podrobit koronavirovému testu. Nebo dodržovat preventivní karanténu. Z toho vyplývá, že jak budeme dodržovat opatření proti nákaze, bude tato rozšířena či nikoliv. To znamená výše nakažených je závislá na odpovědném chování každého z nás.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …