Bohdan Babinec: Státní rozpočet zachrání zvýšení daní z majetku?

18.03.2023 15:57 | Komentář

Asi náš ministr financí dlouho přemýšlel nad tím, jak správně snížit deficit státního rozpočtu. Geniální myšlenky mu létají hlavou a to, co je nejlepší, jej napadlo – zvýšit daň z majetku, změnit valorizaci důchodů a zároveň nedělat nic s inflací, nechává ji vysokou, protože touto cestou získá více peněz do státní pokladny.

Bohdan Babinec: Státní rozpočet zachrání zvýšení daní z majetku?
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Aby zavedl progresivní daň, tak to ne, to by nedej Bože zasáhlo zbohatlíky. Já jsem sedmnáct let stavěl dům. Když jsem jej zkolaudoval a šel zaplatit daň z majetku (v roce 2012, když byl ministrem financí Kalousek), bylo mi řečeno, že dlužím v dani z majetku, protože jsem platil pouze daň z pozemku. A měl jsem platit daň z majetku od momentu schválení stavebního povolení, jako by již byla stavba hotova.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49423 lidí

Vůbec nezáleželo na tom, že kolaudace proběhla až v roce 2012. Doufám, že zastupitelé obcí a měst dostanou rozum lepší, než ministr financí, a zvyšováním daně z majetku nebudou trestat lidi za jejich práci. Svůj dům jsem vystavěl svépomocí a šetřil všude, kde to šlo, a já dostal právo v domě bydlet.

Trvalo mi to sedmnáct let. Takže vyšší daň z majetku má dnes být trestem za mou vlastní práci při stavbě? Chápu tam, kde se za jeden až dva roky postaví stavba dejme tomu za více než 50 milionů korun, žije v ní pouze jedna pětičlenná rodina a stavba neslouží k podnikání, tak to by se mohla daň z majetku zvýšit za neúčelné a plné využití stavby (nad 500 metrů čtverečních). A takových staveb je u nás zřejmě mnoho.

Pane ministře, netrestejte lidi, kteří si těžkou prací zajistili rodinné domky pro sebe a svou rodinu, ale snažte se zastavit tok nezdaněných peněz do ciziny.

A jaká bude daň z domů a pozemků, získaných formou dědictví, které byly postaveny třeba před sto lety?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …