Bohdan Babinec: Žiji stále v iluzích?

06.10.2022 11:10 | Komentář

Žil jsem dlouho v iluzi, že se v dvacátém prvním století nemůže objevit diktátor, podobný Hitlerovi. A navíc v Evropě a v Rusku a že ruský národ nikdy nestrpí příchod nového Stalina s imperiálními choutkami. Tím více, že si zřejmě všichni pamatujeme budapešťské memorandum, podepsané v roce 1994 mezi postsovětskými republikami a Ruskem.

Bohdan Babinec: Žiji stále v iluzích?
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Dobře si pamatuji, jak tyto země odevzdávaly veškeré své zbraně a rozpouštěly armády. Když jsem se svých známých ptal, co budou dělat, pokud se v Rusku objeví nový Stalin, tak se mi smáli a ujišťovali mne, že když je podepsáno memorandum, tak jsou neutrální, a že je v případě nějakého vnějšího ohrožení Rusko ochrání. Takové ujišťování mne ještě více utvrzovalo v názoru, že pokud se v Rusku objeví nový Stalin, tak jej ruský národ odstraní sám.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

Avšak ejhle, co se po nástupu Putina k moci stalo. Rusko přepadlo Moldavsko, Gruzii, Ukrajinu a nic konkrétního se nedělá razantně, aby tato zlovůle byla zastavena. OSN neplní svou funkci ochrany samostatných a svrchovaných států. Ano, ano, mnoho států jako by Ukrajině pomáhalo, ale v prvé řadě jim jde o vlastní prospěch. I u nás jsou politikové, jako Okamura a ruská pátá kolona, kteří zdůrazňují, že jim jde hlavně o zájmy českého národa.

Připomíná mi to Chamberlaina, když se po podpisu mnichovské dohody vrátil do Londýna a již na letišti mával papírem s dohodou, kterou prý přinesl mír. Dobře víme, jak tento mír skončil. Stál pouze zhruba 70 milionů lidských životů. Pokud by tehdy západ Československo nezradil a s Hitlerem zatočil, bylo by mnoho lidských životů a osudů zachráněno. Neopakujeme znovu totéž? Nepoučili jsme se z historie?

Žádám obyvatele Ruska i Západu: PROBUĎTE SE a razantně zakročte proti Putlerovi a zastavte tím naprosto zbytečné krveprolití. Ať se Okamurové a jemu podobní v našem státě probudí také a neobhajují se pomocí českému národu. Ať si pan Okamura a jemu podobní zkusí jít na rusko-ukrajinskou frontu, trošku si zaválčit, a teprve potom ať křičí, že nám do Ukrajinců nic není a že nám má jít pouze o zájmy českého národa.

Věřím, že většina našich lidí není egoistická, dobře si pamatuje rok 1938 a netrpí rétorickou logoarei (slovním průjmem), jako předseda SPD, a veškeré světové dění budou posuzovat na základě historických poznatků a zkušeností. Neopakujme minulé omyly celého lidstva.

MUDr. Bohdan Babinec, CSc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…