Bohumír Dufek: Intervence České národní banky nejsou šťastné

08.11.2013 17:13

Vedení Odborového svazu zemědělců vyzývá Českou národní banku, aby upustila od intervencí, jakou je ta poslední týkající se kurzu koruny.

Bohumír Dufek: Intervence České národní banky nejsou šťastné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéf ASO Bohumír Dufek

Myslíme si, že riziko, které z toho vzniká, je větší než přínos, který banka slibuje.

V žádném případě nemůžeme navíc souhlasit s takto načasovanou intervencí, poněvadž pokud k ní mělo dojít v příhodném čase, mělo se tak stát v loňském roce nebo na přelomu loňského a letošního roku – nikoli nyní, v období před Vánocemi, kdy se každoročně již tradičně mírně zvedá vždy inflace.

Odmítáme teorii, že to přinese vyšší zaměstnanost, poněvadž firmy se v době krize naučily hlídat si náklady a pokud se zvýší požadavky, tak budou nuceny přijímat jen osoby pracující na OSVČ a cizince.
Nešťastné je to i proto, že naše ekonomika začíná pozvolna růst a tento křehký růst (hlavně průmyslu) by mohly podobné intervence zásadně omezovat.

Domníváme se také, že toto opatření ČNB můžeme negativní dopad na firmy, které dovážejí suroviny a zboží, poněvadž to povede ke zdražování.

Na pováženou je pak v těchto všech souvislostech to, že ČNB a její bankovní rada o intervenci ohledně kurzu koruny rozhodla hlasováním v poměru 4:3. 

Za Odborový svaz zemědělců

Předseda

Bohumír Dufek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Bohumír Dufek

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla