Bohumír Dufek: Z velkých slibů o zlevnění potravin nezbylo vůbec nic

11.12.2023 11:30 | Komentář

Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy - Asociace svobodných odborů ČR je velmi znepokojen nastalou situací v cenách potravin v České republice!

Bohumír Dufek: Z velkých slibů o zlevnění potravin nezbylo vůbec nic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéf ASO Bohumír Dufek

Z velkých slibů o zlevnění potravin nezbylo vůbec nic, právě naopak.

Oficiální vyhlášení v médiích o růstu cen potravin od nového roku nezpochybnitelně prokazuje že daňový balíček a jeho úpravy DPH jsou jen další ranou do už tak chudých peněženek obyvatelstva. Tvrzení, že snížení DPH na potraviny o 3 body sníží jejich ceny, je jen zastírací manévr k obhajobě tvrdých dopadů všech dalších opatření vlády na obyvatelstvo.

Nikdo už nemůže pochybovat o tom, že avízovaný růst cen energií se drasticky promítne nejen do cen potravin, ale do nákladů na veškeré životni potřeby.

Již dlouhou dobu zemědělci upozorňují českou vládu na skutečnost, že nedokáže zajistit dodržování zákona o významné tržní síle a zákona o ochraně spotřebitele. Důrazně to zaznělo například také na mezinárodní ekonomické konferenci v březnu t.r., a to za přítomnosti premiéra a ministra průmyslu a obchodu české vlády.

Proto, jako zástupci zaměstnanců v rezortu zemědělství se s touto situací nemůžeme smířit a vyzýváme vládu ČR k neprodlenému přijetí nápravy a zamezení dalšího propadu životní úrovně.

Současně žádáme ministra zemědělství Marka Výborného o jednání, na kterém by bylo možné prodiskutovat a přijmout taková opatření, která uvedené zákony budou respektovat.

Bohumír Dufek
předseda OSPZV-ASO ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Soudci proti ministrovi

11:24 Zdeněk Jemelík: Soudci proti ministrovi

Když jsem si na České justici dne 3. května 2024 přečetl článek Petra Dimuna „Nebezpečné a destabili…