Červíček (ODS): Dostáváme výpovědí od veřejných dopravců

07.01.2019 8:29

Komentář na facebookovém profilu k událostem uplynulého týdne.

Červíček (ODS): Dostáváme výpovědí od veřejných dopravců
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Pondělí
.. po všem vážném bilancování a před obvyklým veselím spojeným s přelomem roku jsem si nenechal ujít silvestrovský koncert „S 4x4 DO NOVÉHO ROKU – 4 ŽIVLY – 4 SVĚTOVÉ STRANY – 4 TEMPERAMENTY – 4 ROČNÍ OBDOBÍ“. Skladby J. Strausse, Dvořáka, Griega, Komzáka ml., Elgara, Fučík, Stolze, E. Fischera v provedení Filharmonie Hradec Králové v čele s dirigentem Kasparem Zehnderem byly nejenom živelné, ale jejich poslech byl hlavně příjemným zážitkem a prostorem po „uspořádání duše“. Stejně příjemně jsem na něj navázal večerním posezením s přáteli u nás na Vysokově v nové klubovně.

Úterý 
… Nový rok jsem přivítal se sklenkou šampaňského doma u rodinného krbu. Nedávám si klasická novoroční předsevzetí, ale určitě jsem si v duchu přál, abychom ten letošní rok prožili ve zdraví, s láskou v jakékoliv její podobě, s úsilím dostát svým vyřčeným slibům a s cílem vrátit do společnosti více „tradičních“ hodnot, vzájemné komunikace a respektu. 
… tradiční novoroční oběd u rodičů nesměl chybět.

Středa 
… začínám rovnou malou inventurou - společně s vedoucím odboru rekapitulujeme vše, co se událo ve vánočním období v dopravě. A nejsou to zrovna příjemná zjištění - od většiny z 12 autobusových dopravců provozujících veřejnou dopravu dostáváme výpověď z prozatímních smluv s odůvodněním, že finanční prostředky, které poskytuje kraj na autobusovou dopravu, jim nestačí na pokrytí potřebných nákladů?! Přestože v některých ohledech mohu souhlasit, tak v jiných případech mi vadí ne příliš solidní přístup k procesu výpovědi a zavádějící argumenty, které jsou v ní uváděny. Čekají nás všechny velmi těžká jednání o dalších smluvních vztazích. Královéhradecký kraj je solidním partnerem a objednavatelem veřejné dopravy a jsem tedy nucen přemýšlet i nad jiným řešením pro případ, že v následujících jednáních nedojdeme ke shodě, protože ne všechny předkládané argumenty ze strany dosavadních dopravců jsem ochoten akceptovat.
…pracovní oběd s primátorem Hradce Králové, který byl v duchu příjemného a věcného povídání o možné spolupráci mezi městem a krajem, mi alespoň trochu zvedl náladu.

Čtvrtek
… velmi podrobné jednání o výrobním plánu k zimní a letní údržbě silnic v našem kraji s vedoucím dopravy - položka po položce, objemy peněz a smysluplnost plánovaných priorit. 
… blíží se nám konec termínu pro dodatečné dotazy k veřejné soutěži na autobusovou dopravu před podáním nabídek 16.1.. Až na jednu dopravní společnost, která poslední den možný pro doplnění informací, najednou pošle cca 30 dotazů, mám z celkem nízkého počtu doplňujících otázek pozitivní dojem. Chci věřit tomu, že se vyplatila všechna opakovaná jednání při specifikaci kritérií a požadavků a jejich výsledkem je smysluplná a srozumitelná zadávací dokumentace. A věřím, že tím také dokumentem umožňujícím, aby rozhodnutí všech uchazečů pro účast v soutěži bylo seriózní a průběh soutěže bez zbytečných obstrukcí.
… pracovní jednání s náměstkem primátora HK pro investice a stejně jako s primátorem den předtím řešíme hlavně konkrétní možnosti spolupráce - především v oblasti dopravní infrastruktury.

Pátek 
… "novoroční" jednání s ředitelem ÚDRŽBY SILNIC Královéhradeckého kraje, ředitelem Správy silnic našeho kraje a vedoucím odboru dopravy o cílech a nejdůležitějších úkolech pro první pololetí roku 2019. Investiční akce, výrobní plán letní a zimní údržby, mosty, veřejná soutěž na autobusovou dopravu a příprava soutěže na dodavatele železniční dopravy , nový systém způsobu hodnocení stavu našich krajských silnic a mnoho dalšího - žádné jednoduché období.
…zkušební odpoledne ve své senátorské kanceláři v Náchodě - příprava na oficiální otevření. V pátek 11. 1. 2019, v čase mezi 14. – 16. hodinou rád přivítám ve Strnadově ul. č. 48 v Náchodě všechny, kteří budou mít zájem seznámit se s provozem kanceláře nebo zodpovědět své dotazy.

Sobota, neděle
… konečně sníh, a přestože nepřestávám myslet na zimní údržbu našich silnic, tak víkend patří především našemu Toníkovi. Uvidíme, z koho bude nakonec větší sněhulák.
…do nadcházejícího týdne Vám přeji, aby Vám vydrželo povánoční kouzlo pospolitosti, novoroční odhodlání, a abyste si nezapomněli užít i to příjemné, co zima, sníh nebo kniha od Ježíška přináší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…