Červíček (ODS): Nechci být sběračem funkcí, ale chci mít možnost věci veřejné ovlivňovat

27.05.2018 21:19

Komentář na facebookovém profilu k událostem uplynulého týdne.

Červíček (ODS): Nechci být sběračem funkcí, ale chci mít možnost věci veřejné ovlivňovat
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Pondělí
… netušil jsem, že změna dopravního prostředku pro cestu do práce, kam jsem netradičně vyrazil na motorce, nebude zdaleka jedinou „změnou“ v tomto týdnu.
… pracovní program jsem začal jednáním o autobusovém nádraží v Rychnově nad Kněžnou.
...Zastupitelstvo Kraje žádné zásadní změny nepřineslo. Vyhodnocovali jsme průběžně řešenou agendu všech gescí. Ale následné jednání zástupců ODS a ČSSD, ve mne vzbudilo určitou naději, že bychom se mohli domluvit na změnách, které by mohly řešit alespoň některé problémy našeho krajského zdravotnictví.

Úterý
… symbolické zahájení dlouho očekávané stavby nového mostu ve Svinarech. Zatím byla spuštěna přes řeku provizorní lávka pro pěší. Vlastní demontáž stávajícího poškozeného mostu a stavba nového započne v polovině června. Dotažení tohoto úkolu do fáze realizace považuji za příjemnou zněnu svízelné dopravní situace.
…v podvečer pro mne na Sněmu volitelů regionálního sdružení ODS přišla další změna v podobě potvrzení mé kandidatury v podzimních senátních volbách. Nominace pro mne pochopitelně nebyla novinkou, ale musím říci, že její přijetí jsem zvažoval opravdu dlouho. Nechci být sběračem funkcí, ale chci mít možnost věci veřejné ovlivňovat.

Středa
… devátá Pražírna. Přesto, že jsme i tentokrát probírali hlavně témata spojená s dopravou – zejména na Královédvorsku, školství a zdravotnictví, bylo setkání ve Dvoře Králové nad Labem trochu „nové“. Přiznám se, že při úvodních dotazech jsem se tentokrát i malinko „pražil“, ale jsem za to velmi rád. Stejně tak i za velmi živou a věcnou diskusi. Moc děkuji za zpětnou vazbu a za zprostředkování dalšího pohledu na některé dopravní priority v této oblasti. Budeme se úkoly, které jsem si odnesl, s kolegy zabývat. A děkuji také za názory k problematice zdravotnictví v našem kraji, které není sice mou gescí, ale stejně jako většinu obyvatel našeho kraje mne dlouhodobě trápí. Vaše reakce a zejména velmi fundované postřehy přítomných zdravotníků mne stále utvrzují v tom, že je potřeba nastavit systémového řešení a změnit dosavadní nahodile realizované změny, které pouze lepí to, co už nepokrytě hoří.

Čtvrtek
… ranní jednání zástupců ODS, ČSSD a TOP na Kraji k zdravotnictví mělo přinést očekávané a předem společně projednávané změny. Přineslo však velké rozčarování a údiv nad tím, jak je možné bez uzardění změnit své názory a hlavně uzavřené dohody téměř ze dne na den a ještě tvrdit, že opak je pravdou. Nemyslím si, ale že je možné věci tímto způsoby zamést pod koberec!

Pátek
… se zástupci ŘSD a samosprávou obce Choustníkovo Hradiště jsme podrobně diskutovali o připravované žádosti o územní rozhodnutí na výstavbu D11 v úseku Jaroměř - Trutnov. Obec má prozatím (zejména kvůli napojení silnice od Dvora Králové nad Labem) k výstavbě tohoto úseku negativní stanovisko. Přesto věřím, že jsme společně došli ke dvěma variantám, které by mohly přinést pozitivní změnu – v dosavadním názoru vedení obce.

Sobota
… Programová konference ODS v Líbeznicích. Představení programu, se kterým jde ODS do letošních komunálních a senátních voleb. Představení kandidátů do Senátu. Pro sebe a svůj cíl pro případný úspěšný mandát senátora vidím jako zásadní prioritu prosazovat regionální zájmy v oblasti dopravy v rámci státní správy a příslušných ministerstev, využít svých zkušeností z předchozí profese v bezpečnostní oblasti a svou prací podpořit úlohu Senátu jako pojistky pro zachování parlamentní demokracie.

Neděle
… bilancuji změny, které uplynulý týden přinesl a jako zásadní vidím na jedné straně jedno velké zklamání a na druhé potvrzení, že když se chce, lze dotáhnout věci do konce a svou každodenní prací získat snad i důvěru pro to, dělat ji dál s ještě větším záběrem. Děkuji Vám všem, kteří jste mi po oznámení kandidatury do Senátu projevili a projevujete svou podporu, sympatie a hlavně svou důvěru. Je to pro mne velká čest a nesmírný závazek. Netoužím po moci, dalším „korytu“, jak se možná někteří domnívají, ale o tom nechci nikoho přesvědčovat slovy. Chci pracovat na tom, aby moje (naše) děti, žily v svobodné demokratické zemi, byly hrdé na svůj kraj a chtěly se do něj vracet, pracovat a žít v něm. Chci, aby věřily, že politika je nástrojem, který občanům slouží a ne prostředkem, jak je omezovat a uvádět do nejistoty. Pro mne být politikem neznamená „mít se dobře“ v první osobě jednotného čísla, ale snažit se využívat její vliv k prosazování veřejných zájmů, zajištění bezpečnosti naší země a ochraně demokratických principů. Než se ale pustím do boje o senátorské křeslo, cítím, že mne čeká vyčistit ještě některé resty na své krajském stole. Díky Vaší podpoře, ale věřím, že to má smysl. Úspěšný týden Vám všem!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla