České národní sdružení: Útoky na předsedu ČSBS, jsou jen dalším pokračováním snah o přepisování historie

23.05.2016 13:52

České národní sdružení, které sdružuje členy národních a vlasteneckých organizací, vyslovuje podporu, předsedovi Českého svazu bojovníků za svobodu (ČSBS), Jaroslavu Vodičkovi za jeho vystoupení na květnovém pietním aktu v Terezíně.

České národní sdružení: Útoky na předsedu ČSBS, jsou jen dalším pokračováním snah o přepisování historie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Vodička

Předseda ČSBS vyjádřil svůj kritický názor k nelegální migraci, která ohrožuje kulturní, ekonomické, ale i národní základy,  na kterých stojí křesťanská Evropa.  Uměle vyvolané mediální útoky na předsedu ČSBS,  jsou jen dalším pokračováním snah o přepisování historie. Děje se to ve stejné době, kdy také prezident

České republiky Miloš Zeman,  čelí útokům stejných sil, které se stále nesmířili se svou „prezidentskou“ porážkou. 

To vše probíhá na pozadí stále rostoucí protiruské hysterie, se snahou o vyvolání návratu ducha studené války. Hrdinové československého odboje, kteří prožili hrůzy poslední světové války,  kteří pamatují německou okupaci, ale i koncentrační tábory smrti, dnes prostřednictvím svého představitele varují před novými hrozbami, které začínají dopadat na Evropu. Proto společně s nimi vyslovujeme obavy o budoucnost Evropy.

Zároveň v těchto květnových dnech si připomínáme statečnost našich předků, kteří se svými činy podíleli na porážce, zejména německého fašismu. Náš domácí i zahraniční odboj svými činy vzbudil obdiv celého světa. Budeme si v této souvislosti připomínat Lidice i Ležáky. Nezapomínáme na hrůzy německé okupace.

Nezapomínáme na hrdiny odboje. Ctíme zároveň památku všech, kteří pro naší vlast, často daleko od svého domova, umírali. Svými činy, nám tak pomohli získat ztracenou svobodu. 

Přemysl Votava
místopředseda ČNS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…