David Snášel: Hejtmani byli zoufalí, volali mi v neděli večer, abych jim dovezl nějaké roušky. Teď se do mě obouvá Bartoš, který tehdy mlčel a neměl řešení

11.05.2020 9:03

Když se začala Českem šířit panika o nové nákaze COVID-19, lidé netrpělivě čekali u televizorů, aby zjistili, jaký scénář pro ně vláda České republiky připravuje. Někteří viděli hororovou budoucnost, druzí konspirační teorie a jiní zase obchodní příležitosti a pomoc pro své spoluobčany.

David Snášel: Hejtmani byli zoufalí, volali mi v neděli večer, abych jim dovezl nějaké roušky. Teď se do mě obouvá Bartoš, který tehdy mlčel a neměl řešení
Foto: archiv
Popisek: David Snášel

Jak ve světě obchodu a znalosti trhu bývá pravidlem, vyhrávají ti nejrychlejší s větší orientací na trhu. JUDr. et PhDr. David Snášel, MBA dokázal v době karantény pomoci lékařům, kteří s pláčem sdíleli na sociálních sítích videa s prosbou, aby jim stát obstaral roušky, a nevěděli kudy kam. Podle Snášela, který se o business s rouškami nikdy předtím nezajímal, byl tento impuls výzvou hlavně díky tomu, že se kolem něj informace o možnosti nákupu roušek a respirátorů začaly stále častěji objevovat. Udělal to, co by udělal každý, kdo si uvědomuje, že před úspěchem předchází čin. Začal jednat a roušky pro kraje a zoufalé hejtmany a zdravotníky zajistil. Nyní se dostal do střetu s šéfem Pirátů, Bartošem. Ten na něj posílá obchodní inspekci. Roušky údajně nemají platný evropský certifikát, který ovšem tehdy nikdo nepoptával a vše je oficiálně zveřejněno.

David Snášel rozváží respirátory

David Snášel rozváží respirátory

Když jsem se dozvěděl, že naše země potřebuje pomoc, tak jsem neváhal a začal jednat. A nejen já, ale celá země šila roušky, včetně mých blízkých. Lidé si chodili nakupovat potraviny, aby neriskovali zdraví svých starších občanů, a prostě si pomáhali, jak to bylo v jejich silách. Chtěl jsem se také zapojit. Motivovalo mě zajistit možnosti, které byly možné, a situaci ulehčit. Nevidím důvod, proč se do mě Ivan Bartoš obouvá s tím, že jsem někdo, kdo společnosti něco zatajoval nebo nemá platné certifikáty. Když jsme nespali a rozváželi zoufalým hejtmanům “první pomoc”, nikdo se o nás nezajímal, tehdy i pan předseda Pirátů, Bartoš, mlčel. Myslím si, že se zde na poli mediálním hraje nějaká hra, která mě má poškodit a udělat ze mě podnikatele, který využil situace a poskytl zdravotníkům neověřenou edici respirátorů. Čekal bych pochvalu a nyní budu muset dokazovat, že jsem člověk, který se snažil, a to nejrychleji? - komentuje celou situaci David Snášel z Black Consulting s.r.o.

Snášel

David snášel předává respirátory - na snímku Josef Bernard, hejtman Plzeňského kraje

David Snášel je úspěšný podnikatel, o čemž svědčí jeho rozvíjející se portfolio obchodních schůzek a dovedností. Je členem česko-ázerbájdžánské obchodní komory a je to slušný podnikatel. Mnoho respirátorů rozdal zadarmo a v jeho korespondenci nalezneme děkovné dopisy vážně nemocných lidí, kterým roušky zdarma poskytnul. Bude požadovat, aby se šéf Pirátů, Bartoš, omluvil, protože tento ničím nepodložený mediální zájem může Snášela poškodit v budoucích obchodech za stovky milionů korun a jak sám říká - to si nemůžeme dovolit. Takovému útoku čelíme prvně a budeme se bránit. Není to poprvé, co se Ivan Bartoš začal v duchu dobré věci angažovat a využívat své moci k nastavení své propagandy, která má někomu ublížit. Podle mého subjektivního názoru mu vadí, že jsem se zapojil do tématu konopí, které je jeho předvolebním tahákem, a mám vliv na další možnosti pro farmáře a nemocné pacienty - dodává Snášel, který čelí dehonestaci dobrého jména společnosti a své osoby ve veřejném sektoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.