Dušan Streit: Kalousek je politický zločinec

20.03.2012 7:34

Činí zlo, kudy chodí, už přes dvacet let. Ať mě klidně zažaluje. Pomáhá mu v tom TOP sebranka, která ve svém farizejství nemá u nás obdoby, a slabý premiér. Společně dělají ostudu pravici, za níž se licoměrně vydávají.

Dušan Streit: Kalousek je politický zločinec
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek v České televizi

Podle poslední informace (zdroj: Lidovky.cz) tento pokrytec vyplatil loni svým náměstkům k více než miliónovým platům odměny až 360 tisíc korun. I poradci vyplatil téměř čtvrt miliónu korun odměn (tedy téměř 40% platu). To asi za historický nárůst deficitu státního rozpočtu. Aspoň vidíme, jak tento falešník chápe úspory.

Momentálně, kromě dalších nehorázností, si brousí zuby na pracující důchodce. Jemu nestačí, že jim nad určitý limit výdělku zdanil i důchod. Teď je chce okrást o dva tisíce korun měsíčně na dani, protože jim chce sebrat slevu na dani, jaká platí pro každého poplatníka.

Důchodcům, kteří si přivydělávají k důchodu pár tisícovek, aby měli na živobytí, které jim prodražují rostoucí Kalouskovy přímé daně, se tak přestane vyplácet pracovat. A důchody chce zmrazit... Navíc bych řekl, že je to diskriminační. Na jedné straně EU protlačuje takové fantasmagorie jako kvóty pro ženy ve statutárních orgánech firem, na druhé straně nemá vadit znevýhodňování seniorů. Při jejich rostoucím počtu je nadto podvazování jejich poptávky dalším hřebíkem do rakve našeho hospodářství.

Zrušením slev na dani pro pracující důchodce chce Kalousek takto zákeřně „ušetřit“ 2,5 miliardy na úkor těch nejbezbrannějších. Ano, je to tentýž Kalousek, co zdržoval zdanění hazardu, co zaručil 14,4 miliardami půjčku Irsku a Portugalsku, co přiměl ČNB poslat 38 miliard MMF, co nepřihlásil státní pohledávku 12 miliard ve Švýcarsku za privatizační machinace MUS, co protlačil velmi neurčitý způsob církevních „restitucí“ v celkovém objemu přes 150 miliard, co mu na stole leží dopis z Brusele, že je pozastaveno čerpání projektů v celkové výši 300 miliard korun, protože mj. nepředložil zákon o vnitřním auditu...

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Fiala podporuje Babiše

10:14 Milan Knížák: Fiala podporuje Babiše

Glosa Milana Knížáka.