Exnáměstek Vězeňské služby ČR: Likvidace Vězeňské služby ČR v přímém přenosu

21.04.2015 10:11

Od 4. Dubna 2014, kdy byl odvolán z místa generálního ředitele Vězeňské služby ČR brigádní generál Mgr. Petr Dohnal, přestaly ve Vězeňské službě ČR platit zákony, pravidla a v neposlední řadě slušné jednání.

Exnáměstek Vězeňské služby ČR: Likvidace Vězeňské služby ČR v přímém přenosu
Foto: ČT24
Popisek: Marian Prokeš, bývalý první náměstek generálního ředitele Vězeňské služby ČR

Nepohodlné osoby z řad dlouholetých, zkušených profesionálů jsou současným vedením VS ČR umlčovány a na řadě z nich je pácháno bezpráví, což nikdy v historii VS ČR nebylo.  Krátce po dosednutí do funkce generálního ředitele si Pavel Ondrášek svolal ředitele odborů GŘ a požádal je o podporu a vyslovení důvěry. Podporu získal a do roka a do dne všechny tyto ředitele odvolal z funkcí.

Co se týče mé osoby, hned po nezákonném odvolání brig. gen. Petra Dohnala z místa generálního ředitele VS ČR, mi bylo tehdejším pověřeným generálním ředitelem Pavlem Ondráškem nepřímo vyhrožováno, že jestli neodejdu z místa 1. náměstka generálního ředitele dobrovolně, ať si uvědomím, že tady mám manželku a : „že se v minulosti vykosťovalo do desátého kolene.“  Jelikož jsem po celou dobu své dlouholeté služby (téměř čtvrt století), vždy obětavě a s nasazením pracoval, neměl jsem důvod se nepřímých výhrůžek Pavla Ondráška jakkoliv obávat. Nikdy jsem nepřekročil zákon, a proto jsem byl přesvědčen, že se ke mně bude muset podle toho také chovat. Dnes už vím, jak hluboce jsem se mýlil a jak jsem podcenil již zmiňovanou výhrůžku…

Nejdříve, 24. Září 2014 jsem byl nezákonně vyhozen ze služebního poměru příslušníka VS ČR, kdy jsem předtím veřejně poukázal na nezákonné a neetické jednání současného vedení VS ČR. Vše, co jsem však řekl, jsem měl a samozřejmě nadále mám podloženo písemnými důkazními prostředky jako např.  to, za jakou hodinovou mzdu pracovaly advokátní kanceláře pro VS ČR za brig. gen. Dohnala a následně za plk. Ondráška. Mám k dispozici obě smlouvy, a tak jsem řekl a stojím si za tím, že „ Ondrášek předražuje oproti Dohnalovi právní služby o 30 procent“. Jaké však bylo mé překvapení, když vedení VS ČR v souvislosti s mým propuštěním ze služebního poměru uvedlo, že žádné smlouvy na generálním ředitelství neexistují, a proto se důkaz nepřipouští a Prokeš se proto, že to řekl, propouští ze služebního poměru, jelikož spáchal zavrženíhodné jednání mající znaky trestného činu. V tomto případě se jedná o vědomé a úmyslné zatajování důkazů ze strany vedení VS ČR!

I přes tyto spáchané obludné nezákonnosti se však touha současného vedení umocnit pomstu vůči mé osobě stupňovala. Velmi brzy po mém nezákonném propuštění byla vyhozena (přesně v duchu výhrůžky Ondráška) i má manželka. A tak jsme se celá rodina, včetně mých čtyř dětí, nezákonným jednáním vrcholových představitelů VS ČR, ocitli v sociální pasti. Přesto to však současným lídrům VS ČR nestačilo. V souladu se služebním zákonem o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů jsem měl nárok na tzv. „odchodné“ a „výsluhu“. Vedení VS se však rozhodlo mou rodinu zcela zničit a tak mi výše uvedené náležitosti prostě odmítli vyplatit, přestože na ně mám podle zákona nárok. Když jsem se dostavil pro podporu v nezaměstnanosti na pracovní úřad, bylo mi řečeno, že mi přece jako bývalému příslušníkovi náleží tzv. „výsluha“, proto podporu nemohu dostat. Ponížení celé mé rodiny, včetně dětí bylo dokonáno, kruh se uzavřel.

Ale bohužel ani toto současným pánům z GŘ VS ČR nestačilo, oni samozřejmě dobře vědí, že toto je pouze dočasný, přechodný stav, protože jsem přesvědčen, že každý nezávislý soud musí konstatovat, že současné vedení VS ČR postupovalo nezákonně, a tak je pouze otázkou času, kdy bude všechno napraveno a uvedeno do zákonných mantinelů. Toho se však současní mocní ve vedení VS ČR velmi obávají a tak se mě snaží dál poškozovat tím, že na mě podávají účelová a nesmyslná trestní oznámení a ty se pak vždy s příslušným komentářem vedení VS ČR objeví v médiích. Nepoškozují tím samozřejmě pouze mne a moji rodinu, ale celou Vězeňskou službu.

Prokeš a jeho rodina však byli už tak nezákonně zmasakrováni, že to naopak naši víru a odhodlání ve spravedlnost ještě více posílilo. Současnému vedení se nepodařilo nás psychicky zničit, udolat a umlčet.

Marian Prokeš, bývalý první náměstek generálního ředitele Vězeňské služby ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Rezignujte!

14:46 Milan Knížák: Rezignujte!

Výzva rektorce Akademie výtvarných umění k rezignaci.