Exsenátor Vladimír Dryml: Nemocnice nesouhlasí s odbory

18.02.2016 11:52

Česko-německá horská nemocnice Krkonoše, s.r.o. ve Vrchlabí považuje snahu odborů o diktování výše mezd v soukromých nemocnicích za nebezpečný a nezodpovědný experiment spojený s možným úmyslným porušováním Ústavy ČR.

Exsenátor Vladimír Dryml: Nemocnice nesouhlasí s odbory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Dryml

Soukromé nemocnice na rozdíl od krajských a státních nemocnic přitom nedostávají každoročně podivné provozní dotace na krytí dluhů ve výši stovek miliónů Kč ročně a jsou omezeny v přístupu k evropským dotacím na nákup přístrojů.

Rozdílné úhrady od zdravotních pojišťoven za stejné výkony pro soukromé a fakultní nemocnice odboráře také neznepokojují. Místo odstranění diskriminace, špatného hospodaření managmentu některých nemocnic a změny v systému vzdělávání, útočí populisticky na soukromé nemocnice.

Příkladem podivného hospodaření krajských nemocnic v ČR je Královéhradecký holding, kde kraj vedený ČSSD každý rok dotuje podivně hospodařící nemocnice - akciové společnosti - stovkami milionů korun ročně. Nemocnice jsou přitom stále v celkové ztrátě.

Soukromou nemocnici ve Vrchlabí Královéhradecký kraj do systému krajského zdravotnictví nezařadil, protože hospodaří bez dluhů, splňuje personální obsazení (11 měsíců byla kontrolována krajem) a je moderně vybavena.

Autor je ředitel Česko-německé horské nemocnice Krkonoše s.r.o. a bývalý senátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…