František Dostál: Ještě několik slov k narůstajícímu problému

13.09.2015 9:22

Pouhých šest miliard euro vydá na běžence jen Německo. Slušná porce peněz, že? Uprchlíci nejsou jen evropským problémem, jak se všeobecně hlásá.

František Dostál: Ještě několik slov k narůstajícímu problému
Foto: thinkstock.com
Popisek: Uprchlíci z Afriky, ilustrační foto

Je to také problém zemí, co vyhrožují islámem, ale ti s ním nechtějí mít nic společného. Tolerance pašeráků lidí překypujících úlisností a podvody, přináší rovněž trpké ovoce. Pojmy s dojmy si poněkud popletla i agentura Reuters, která upozornila na to, že naše země odmítá povinné kvóty běženců, a přitom jaksi se prý u nás zapomnělo na naše uprchlíky po roce 1968. Nevědomost prý hříchů nečiní, avšak věděním si přál odstranit válečné střety už náš Jan Amos Komenský. Do agentury bych rád vzkázal, že uprchlíků od nás po roce 1968 zase nebylo tolik, navíc většinou to byli lidé vzdělaní a některým hrozilo politické pronásledování. Také s těmi lidmi tehdy v zahraničí nebylo příliš problémů. Ty současné moc narůstají a budou se navyšovat a já jen opakuji, co jsem již jednou vyslovil – „Evropo, zaděláváš si na své umírání!"

Tohle již není jen podaná pomocná ruka nešťastníkům. Nějak mezi běženci převládají docela mladí muži. Ne, nechci se již někdy příště vyjadřovat k běžencům, kteří navíc ubližují krajině, sem tam někomu nabančí, mnohé rozbijí, pokálí a ještě jsou autobusy přibližováni ke své zemi vytoužené. A co lidé žijící v západní části Evropy? Ti se budou poměrně brzy po ránu probouzet v zemi, kterou přestanou poznávat!

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

stěhování foto Fr Dostál

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vladimír Ustyanovič: Zákon není právo

8:29 Vladimír Ustyanovič: Zákon není právo

V posledních dnech většině občanů pohnulo žlučí vyjádření starosty pražské části Řeporyje Pavla Novo…