František Dostál: Matematika je záležitostí ošidnou…

17.09.2015 8:49

Ve školách se nevede moc dobře matematické vědě. Statistiky praví, že poměrně hodně studentů opakuje zkoušky z matematiky. Jako zaměstnanec v konstrukci obráběcích strojů musel jsem se všelijakými výpočty počítat.

František Dostál: Matematika je záležitostí ošidnou…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Nedávno jsem použil však jednoduchou násobilku, když ke mně dorazila zpráva, že v Nizozemí jeden utečenec vyjde na 36.000 tisíc euro za rok. Současný kurz eura je okolo 27 korun. Vyšlo mi tak, že roční pobyt utečence ve zmíněné zemi vychází na 962 tisíc korun!!! Průměrný důchod je u nás okolo 11 tisíc, takže náš rentista si přijde na 132 tisíc korun za rok. Tihle lidé však místo šetření utrácejí víc za léčiva! Podobná matematika je pro naše zákonodárce zajisté nezáživná a nezajímavá. Jestli se nakonec nevyplatí být spíše utečencem?

Feťáci foto František-Dostáll

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Žamboch: Pozoruhodná slova ústavního soudce Jirsy

12:26 Jan Žamboch: Pozoruhodná slova ústavního soudce Jirsy

Denní glosa Jana Žambocha