František Dostál: Opět pár slov o mobilech

31.08.2016 15:00

Sedím s ostatními pacienty v čekárně kardiologa a najednou vešla žena, která si ze dveří opisuje časy, kdy lékař ordinuje a chystá se odejít. Vedle mě sedící muž jí však poradil – „To máte lepší, když si to ofotíte mobilem."

František Dostál: Opět pár slov o mobilech
Foto: Archiv
Popisek: Mobilní telefon - ilustrační foto.

Takže jsem si opět připomenul slova písničky, v níž se nám radí, abychom přestali pěstovat obilí a koupili si raději mobily. V té souvislosti jsem si uvědomil, že v jednom blogu jsem se již zmínil o nepřímé úměře výše učitelských platů ke slabšímu chování školáků, kteří v dopravním prostředku obsadili i místa pro nevidomé a začali zírat na mobily. Nějak si i nadále na svém zjištění trvám. Důkazem je stoupající agresivita lidí a můj názor je spíše srozumitelný těm, kterým je téměř 80 let, přežívají díky vyspravenému srdečnímu svalu a velká bolest postižených nohou je opravdu přitahuje k usednutí v dopravním prostředku, byť jezdí třeba jen ke svému lékaři. Bohužel je to i můj případ. Zrovna dnes jsem uvolnil invalidní sedadlo pro nastávající maminku, když na sedadlech okolo mě si lebedili hoši asi ve věku 12 let. Nad jedním z nich postával i jeho otec...

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Feng Piao: Absurdní „teorie čínského vývozu nadbytečných kapacit"

15:10 Feng Piao: Absurdní „teorie čínského vývozu nadbytečných kapacit"

V poslední době jednotliví evropští a američtí politici a think-tanky pokračují v humbuku nad témate…