František Dostál: Pane Suchý, já pamatuji...

12.10.2018 21:35

Fotoblog Františka Dostála

František Dostál: Pane Suchý, já pamatuji...
Foto: archiv
Popisek: František Dostál

Na kalendáři byl letopočet 1956 a pak také 1957 a já měl před povinnou vojenskou službou. To mi ale nebránilo, abych na Perštýně nenavštěvoval sál Reduty. Tehdy vám nebylo ještě 87 let jako letos. Byl jste ale přemlouván, jestli by nebylo možné zahrát něco na basu. I stalo se. Pravda, někdy jsem u toho. Pobýval jsem o patro výše ve vinárně Bystrica...

Přišel i rok 1991, kdy v restauraci U pilotů pod kinem Pilotů ve Vršovicích, kde kdysi stávala hospoda Mexiko, trampská parta BONAKO uspořádala úžasný večer, na kterém jste také nechyběl. Vedle vás seděl spisovatel Jaroslav Foglar, americký profesor studující život našich krajanů v Americe, no a pak já, jako také čestný člen této trampské party.

Jiří Suchý - foto František Dostál

Fotografie dokladuje, že máte před sebou moji knížku „ Lidé pravdě podobní". Snad ji dosud doma máte. Ale nejhlavnější ze všeho je, že jste nyní oslavil již 87. narozeniny.

I já si leccos pamatuji z vašich začátků, kdy jste stál na scéně, a vedle vás v křesle seděl Miroslav Horníček, kterému se mu na noze poněkud sesula ponožka. On zareagoval mimo hru tím, že pronesl do jeviště slova – „ Už jsem tak starý, že neudržím ani ponožku..."

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinamiPublikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.