František Dostál: Zášť a závist z mé strany vůči panu prezidentovi?

27.11.2014 14:32

Nikoliv, nic takového se nekoná a mé obvinění od jedné čtenářky fotoblogu a zřejmě příznivkyně hlavy státu, míří vedle. On je mi totiž naprosto lhostejný.

František Dostál: Zášť a závist z mé strany vůči panu prezidentovi?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Nejsem kavárenský povaleč, a proto snad mohu vyjádřit svůj názor. Zůstává pro mne pořád buranem z Vysočiny, jak jsem si přečetl v denním tisku. Prezidentovo pohrdání lidmi okolo sebe mu také nezávidím. Vím, že za sdělenou pravdu to člověk vždy schytá. Nenechám si vzít názor, že silně poškodil historii, kolorit a atmosféru zámku v Lánech.

V čase 25. Výročí tzv. sametové revoluce jsem pobýval v zařízení IKEM. Z televize jsem slyšel prezidentova slova o tom, že se studentů nebojí. Vždyť měl okolo sebe ochranářské hejno lidí!!! To já v dubnu 1969, kdy si mě „esenbáci" vtáhli do jednoho domu, jindy zase odvedli z pracoviště do Bartolomějské, pak také do nějakého bytu na Smíchov. Když chodili k mé garsonce a poptávali se po baráku, atd., já se naopak bál. Sprosťárny nemám rád už od časů, kdy jsem jako člen klubu Skaláci, lovil bobříky slušnosti.

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: literarky.parlamentnilisty.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.