František Kašpárek: Hráči s ohněm

26.01.2023 19:53 | Komentář

Uprostřed sněhové bouře muž padne vysílením. Blíží se vlci. Muž je vyčerpaný, zmrzlý a pronásledovaný vlky, kteří ho obklíčí. Pak se stane něco nečekaného… Vlci si lehnou kolem muže ze všech stran, aby ho zahřáli a on neumrzl ve sněhu. Ne, není to realita, jen fikce, reklama Shangri-La Hotels and Resorts s názvem Je to v naší povaze. Poselství je však jednoznačné: Každý si může dovolit akt laskavosti, soucitu a pomoci.

František Kašpárek: Hráči s ohněm
Foto: pixabay.com
Popisek: agrese - ilustrační foto

Důležité v dnešní době. Vše, co jsme viděli během uplynulých dní, předčilo očekávání. Mainstreamová zášť a neobjektivita k jednomu prezidentskému kandidátovi, přání smrti jeho ženě paní Monice, nenávist tzv. lepších lidí, dle označení pana Fialy typu A, kteří by nejraději zadupali do země každého, kdo má jiný názor. Jejich skřeky na ulicích, organizované pískání na píšťaly, když se objevil Babiš, ostře kontrastovaly s druhou stranou, která neměla tak hysterickou potřebu vymezovat se na ulicích proti Pavlovi. Opět se potvrdila stará moudrost, že "všechno je jinak". V tomto případě naopak.

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42148 lidí

Otevřít si FB profil starosty z Řeporyjí je jako otevřít víko přetékajícího kanálu. Zlostné brblání, nadávky, nervové záchvaty a divák není daleko od toho, aby si ještě představil obláčky kouře, stoupající z jeho uší. Po prvním kole prezidentských voleb byl starosta velmi rozezlen. Na FB napsal: „Nenadávat dva týdny naivnímu venkovu, prosím; co bych pro stát neudělal, ale mele se to ve mně a hned po zvolení generála si to s tupým a bezohledným (já vím, chudým, neotravujte s tím, jsou to naivní kreténi) venkovem vyřídím. A normálové odtama mlčí, málo s plebsem mluvíte!“

Odpor k venkovu projevilo i několik dalších bojovníků proti nenávisti. Jan Tuna tweetoval, že Praha a pravda musí zvítězit nad VSÍ na nenávistí. Jinému lepšímu člověku byly i tyto projevy lásky a pravdy málo a chtěl by vesnice rovnou vypálit.

Ať už v sobotu zvítězí kterýkoliv kandidát, „lepší lidi“ - počínaje hlavním proudem a zmíněnými jednotlivci konče - v každém případě prohráli už teď. Profesor Drulák v pořadu ABJ – Reakce na 1. prezidentský duel označil tyto projevy údajných nositelů evropských hodnot za hru s ohněm. Hráči s ohněm neustále mluví o demokracii, ale jsou možná ochotni vyvolat i občanskou válku, když nebude po jejich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.