František Matějka: To bylo multikulturalistických keců a už stavíme v EU ploty

10.02.2012 12:18

Paradoxně o tom informovala jako první ČT, zatímco většina ostatních novinářů tuto informaci vesměs taktně přešla. Byla nezajímavá, nebo nezapadala do vize světa bez hranic, kde se mají všichni rádi?

František Matějka: To bylo multikulturalistických keců a už stavíme v EU ploty
Foto: facebook
Popisek: František Matějka

Dvojitý plot z ostnatého drátu v Řecku, asi 10,3 kilometru dlouhý a 2,5 metru vysoký, a k tomu kamery s termovizí. Výstavba plotu má stát kolem 5,5 milionu eur. „Jedná se o dílo praktické a symbolické hodnoty s cílem odradit nelegální imigraci a dát na vědomí, že do Řecka nelze vstupovat, jak se komu zlíbí,“ prohlásil jeden z ministrů řecké vlády Christos Paputsis. Ano, tak to začíná vždycky – symbolická hodnota. Symbolická pomoc, symbolická solidarita, symbolický projev sounáležitosti, symbolický politický krok… aby se to nakonec z pouhé symboliky přehouplo k systémovým opatřením, které veskrze popřou původní zcela umělé a realitu nerespektující záměry a sny o světě bez konfliktů.

To bylo keců všech možných ochránců lidských práv z Evropy, když začali Američané stavět něco podobného, ale pořádně, na hranici s Mexikem. Kde jsou ti ochránci teď? Jak to, že nekritizují kroky EU, kterou o pomoc požádalo Řecko a my jsme tam vyslali policisty z Agentury Evropské unie pro správu vnějších hranic (Frontex) hlídat hranice před přistěhovalci?

Zeď, plot, brána, hranice, kontrola a další související zařízení a postupy byly vždy jedním ze základů bezpečnosti jedněch lidí před druhými. Domnívat se, že tomu bude pod taktovkou všeobjímajícího multikulturalistické blaha někdy jinak, je průvodním znakem naprostého nepochopení přirozené podstaty bytí člověka na této planetě.

Nový plot před přistěhovalci do Evropy by si zasloužil palec nahoru. Má to však jeden háček. Je to pozdě, je to žalostně málo, je to opět nesystémové a je to jen nepatrná záplata na stav, kdy jsme si sami skrze naše unijní politiky natahali do Evropy pomalu každého, kdo natáhl ruku. Takže dvojitý plot z ostnatého drátu asi 10,3 kilometru dlouhý a 2,5 metru vysoký, s kamerami a termovizí? Jednoznačně ano. Ale když už konečně, tak pořádně a ne napůl. Deset kilometrů v oblasti Řecka je žalostně málo. Začít se musí už v okamžiku, kdy někdo další natáhne své ruce k Evropě. A kdo tady už je a nerespektuje kulturní hodnoty a tradice na starém kontinentu, přičemž sem tahá ty své a chce po nás výjimky, takový patří za ten nový plot z druhé strany. Bez pardonu.

Mimochodem, Evropská komise označila současný stav s přistěhovalci do EU skrze Řecko za alarmující. Jenže kdo opravdu zná přistěhovaleckou politiku Evropské komise, ten ví, že by si za slova o nějakém alarmu zasloužili sami její představitelé pár facek. Nebýt jich, máme v Evropě s přistěhovalci o pěkný kus problémů méně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.