František Štván: Jakou symboliku mělo exkluzivnější políbení ruky Lucie Bílé?

10.03.2013 12:08

Když jsem se kriticky vyjádřil k účtu na snížení státního dluhu, který založil M. Zeman, tak jsem byl poučen, že v tomto aktu nesmím vidět duplicitní populismus - neboť stejný účet před M. Zemanem založil ministr financí Kalousek - ale určitou symboliku.

František Štván: Jakou symboliku mělo exkluzivnější políbení ruky Lucie Bílé?
Foto: zemannahrad.cz
Popisek: Zpěvačka Lucie Bílá vyjádřila podporu prezidentskému kandidátovi Miloši Zemanovi

M. Zeman prý jeho založením chtěl dát veřejnosti najevo, jak moc mu na ozdravení veřejných financí záleží. Řekl jsem si - konec konců, proč ne, a od té doby slova a činy M. Zemana hodnotím i podle toho, jestli v nich není i nějaký další skrytý význam. Poučen ho proto hledám i v exkluzivním políbení ruky "Marilyn Monroe" V. Klause - zpěvačky L. Bílé, těsně před samotnou inaugurací.

Nevzkázal tím národu, že mu nevadí její hodnotový žebříček? Copak ten, kdo věrně stál po boku V. Klause - a lidičkám, jak nám povýšeně a infantilně říká L. Bílá, vnucoval, že je V. Klaus dobrodiním této země - má s jeho hodnotovým žebříčkem, kterým válcoval své prezidentské protikandidáty, něco společného? Neměl v zájmu pro lidové symboliky namísto L.Bílé rezervovat židli nezaměstnané mámě dvou dětí, která z nich i přes nepříznivé sociální podmínky vychovává slušné lidi? Neměl právě jí exkluzivně políbit ruku, aby bylo všem těsně před inaugurací jasné, v čí prospěch bude odříkávat prezidentskou přísahu? Já si myslím že ano.

Co se mu mohlo stát? Z mého pohledu, pokud bytostně nestojí o to, aby mu L. Bílá, stejně jako V. Klausovi, v den narozenin - obklopena dalšími jemu vděčnými celebritami - zazpívala "Happy Birthday Mr. President" a pokud by mu nevadil výsměch horních deseti tisíc (z nichž by si mnozí bez ždímání veřejných prostředků ani nevrzli), že vzdává hold obyčejným lidem jako Husák, tak vůbec nic. Vlastně ano. Dal by dolním deseti milionům mimořádný důvod si ho za takto projevenou symboliku vážit...

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…