František Štván: K špatnému volebnímu výsledku se ČSSD i proagitovala

26.11.2013 13:54

"Nelze vycházet z premisy, že nezaměstnaným se pracovat nechce a tudíž si v nezaměstnanosti podporu nezaslouží, a to proto, že si každý zaměstnanec v rámci svého příjmu a odvodů zaměstnavatele přispívá na státní politiku zaměstnanosti, z níž se vyplácí mimo jiné i podpory v nezaměstnanosti, a také opatření pro posílení zaměstnanosti v rámci aktivní politiky zaměstnanosti. Totéž se týká většiny OSVČ, tedy samostatně výdělečně činných.

František Štván: K špatnému volebnímu výsledku se ČSSD i proagitovala
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava ze sdružení Severočeši.cz

Můžeme tedy velmi laicky řečeno, tento systém považovat, tak trochu s nadsázkou, za pojišťovací systém, nyní dáváš a pak dostáváš podle spravedlivých pravidel, když práci nemáš". To je názor Mgr. Jana Dudka , člena OVV ČSSD v Prachaticích, který  na celostátní úrovni z řad ČSSD v boji o hlasy voličů nebyl slyšet. Naopak byl slyšet názor jeho stranického přítele Jaroslava Foldyny, který na otázku: "Jaký je váš pohled na systém výplaty sociálních dávek versus výběr daní?" mimo jiné odpověděl: "Současný systém sociální politiky považuji spíše za sociální korupci. Musí se zúžit prostor mezi pasivními sociálními dávkami a aktivní politikou zaměstnanosti, vytvořit masivní počet veřejně prospěšných prací prostřednictvím měst a obcí, na které se převedou peníze z MPSV".

Nevím jak kdo, ale já se přikláním k názoru Mgr. Dudka, neboť si o našem sociálním systému rozhodně nemyslím, že lidi sociálně korumpuje. Zároveň si myslím, že když už sociální demokrat vezme slovo korupce do úst, pak by to mělo být ve spojení s úplně jinou vrstvou naší společnosti. A pokud už chce něco sociální demokrat zužovat, pak by to PŘEDEVŠÍM!!! měla být možnost beztrestně ve velkém okrádat státní kasu a bezstarostně si nelegálně získané prostředky užívat. Dokud se tomuhle nešvaru nepřiskřípne skřipec, tak by se slušný "socan" neměl do sociálně potřebných jakkoliv navážet. Oni jsou totiž z drtivé většiny obětí polistopadového  společenského zřízení. Vítězové jsou naopak  ti, co se do nich trefují.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…