František Štván: Kardinál Duka vyjednal církvi to, co mu u druhých vadí

03.04.2013 19:19

Kardinál Duka je toho názoru, že se svět pádem železné opony změnil, prý jakoby přestal existovat, a že jediným ideálem se stal pětiprocentní růst ekonomiky.

František Štván: Kardinál Duka vyjednal církvi to, co mu u druhých vadí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mons. Dominik Duka

Pokud by se pan kardinál držel lidové moudrosti "co nemáš sám rád, nedělej druhým", pak by musel zahájit jednání o zrušení procentního růstu, o který bude navýšeno finanční "odškodnění" církvím z částky 59 miliard korun. A to - pokud se nepletu - tak, že restituční náhrada církvím bude vyplacena ve třiceti bezprostředně po sobě následujících ročních splátkách. A po vyplacení první roční splátky se výše !NESPLACENÉ! částky finanční náhrady každoročně zvyšuje o procentní růst roční inflace zveřejněný Českým statistickým úřadem pro kalendářní rok o dva roky předcházející kalendářnímu roku výplaty konkrétní roční splátky.

Troufnu si tvrdit, že se ve výsledku bude jednat o roční pětiprocentní růst církevní ekonomiky z částky 59 miliard korun, který u světské (polistopadové) ekonomiky kardinálu Dukovi vadí. A to se může klidně stát, že nastane hyperinflace a pak to bude církev, která, narozdíl od zbytku společnosti, bude nad nadstandardním růstem své ekonomiky mlaskat blahem. Nepochybně proto, že si tento  procentní růst - svět nesvět, železná opona sem, železná opona tam, ideály neideály - církev vyjednala.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

16:40 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

Každý zná Karla Kryla jako písničkáře, ale už méně jako básníka, natož autora drobnějších próz, psan…