František Štván: Když dva dělají totéž, tak to je totéž!

28.10.2015 14:42

Mám svědky, že jsem před mnoha měsíci prognózoval, že je jen otázkou času, kdy si západní politici skloňující humanitu a lidská práva ve všech pádech uvědomí, že zákony o uprchlících přijímali jejich předchůdci v domnění, že je naráz nikdy nevyužijí obrovské masy lidí.

František Štván: Když dva dělají totéž, tak to je totéž!
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Předpokládal jsem, že je jen otázkou času než dnešní politici u moci najdou rétorické vysvětlení masám, jak dál zůstat humanisty trvající na dodržovaní všemožných chart ochraňují práva člověka a přitom nápor utečenců pokud možno zastavit. Zkrátka a dobře, že je otázkou času, kdy opět vybudovaná ženijní opatření a přítomnost čadských ochránců státních hranic přestanou být tehdy odpudivým reliktem Železné opony, ale naopak obranou evropských a křesťanských hodnot, potažmo demokracie. Jsem "rád" že život doslova polopaticky dokazuje, že formy vládnutí jsou v podstatě stejné, pouze se mění rétorika. Ano, jsme jako oni a světe div se, nic jiného nám nezbývá. Když dva dělají totéž, tak to je totéž! Rozdíl v tom může vidět jen fanatický zastánce dvojího metrů.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…