František Štván: Měl Jan Veleba pravdu?

10.11.2014 18:43

Předseda SPO(dříve "Zemanovci") a předseda Agrární komory Jan Veleba si v ČT, řečeno mými slovy, mimo jiné stěžoval, že naše novinářská obec dává přednost pokrytecké štvanici na prezidenta za jeho expresivní "Lánský" slovník, neboť u jiných politiků jim prý sprostota nevadí a že tak činí místo toho, aby se věnovala ekonomickému přínosu jeho prezidentské cesty do Číny.

František Štván: Měl Jan Veleba pravdu?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba

Samozřejmě jsem nemohl nepostřehnout, že se v Číně ekonomicko-obchodní rozhovory uskutečnily, ale o nějaké konkrétní uzavřené "mega" zakázce, která se "upekla" jen díky této návštěvě a přesvědčovacím schopnostem prezidenta Zemana, nic nevím. Tím netvrdím, že k ní nedošlo, či v brzké době nedojde, pouze o tom opravdu nic nevím. Pokud jsou na vině novináři, pak je Velebova kritika oprávněná, neboť dobrých správ je jako šafránu a když sem tam  jsou - jednoho to potěší. Co když ale ke konkrétním podpisům smluv nedošlo? Co když výsledkem státní návštěvy Číny je v tuhle chvíli jen naděje, že k výraznému oživení našeho vývozu do Číny v brzké době může dojít? V žádném případě tím nechci smysl návštěvy Číny zlehčovat, pouze bych chtěl znát tvrdá data, abych si nemusel myslet, že ač jedním dechem pan Veleba kritizoval nečestné novináře,  druhým dechem dělal to samé, co u nich nemá rád. Proto přivítám, když mne lépe informovaní čtenáři zahltí důkazy, že cestu prezidenta do Číny naše státní kasa, opakuji - naše!!! státní kasa,  pozitivně pocítí. S nadějí z prohlášení politiků už od sametu, bohužel  bez valného výsledku, žiji den co den a veřejně se přiznávám, že dokud nebudu vidět alespoň Zemanova "vrabce" ve státní kase( v hrsti), jeho holub(na střeše), který kolem nás podle Veleby údajně krouží, mne vůbec nezajímá, neboť už desítky roků  ¨vysedávají na střeše holubi co - "když nás zvolíte"- zatočí s korupcí, s šedou ekonomikou a sociální nadvládou horních deseti tisíc a nic se  tím nedělá. Měl  Veleba pravdu, nebo je na střeše jen o holuba víc?

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …