František Štván: Nepranýřujme nemocného, pranýřujme sebe, že ho necháme "vládnout"

29.11.2013 13:58

Poslanec Schwarzenberg se nechal na vyhlášení Zlatých slavíků doprovázet údajně lacině vyhlížející mladou dámou. Její lacinost podle moralistů, co neměří všem stejně (vysvětlím později) spočívá v jejím vyzývavém zevnějšku, ze kterého prý bylo na první pohled patrné, v jakých (ne)morálních mantinelech se tato dáma pohybuje.

František Štván: Nepranýřujme nemocného, pranýřujme sebe, že ho necháme "vládnout"
Foto: hns
Popisek: Karel Schwarzenberg a Jana Vopěnková, fotokoláž

Přitom nemalou úlohu v ohrnování nosu nepochybně sehrálo zveřejnění jejího curriculum vitae. Jedná se prý o nevzdělanou slečnu, která se rozhodla malé poměry své rodné vísky vyměnit za velké poměry hlavního města a je pro to na sexuálním poli schopna udělat cokoliv. Neměření stejným metrem vidím v tom, že se stejně zištné cíle, ale i použité prostředky, nevyčítají například i našim uměleckým celebritám. Možná nejsem tak noblesní, ale já opravdu nevidím rozdíl v tom, jestli někdo komerčně poskytne pohled na své urologické a jiné tělesné orgány, včetně markýrování lesbického erotického prožitku na filmovém plátně miliónům diváků, nebo na soukromé párty. Já opravdu nevidím rozdíl v tom, jestli se dívka donucená neviditelnou rukou trhu rozhodne poskytovat za úplatu radost starým pánům, či tak její noblesní kolegyně, ač zvané celebrity, činí pořádáním honů na milionáře za vrcholem svých fyzických sil. Rozlišovat zištnou promiskuitu na morální a nemorální si prostě netroufnu. Jiní však tak činí a ani se nezačervenají.

Copak si někdo může myslet, že Klausova letuška starému pánovi poskytuje to samé, co může mít doma? A přesto se našli i hlavy študované, kteří Klausovu "kančí stezku" vnímali jako důkaz o jeho mimořádné vitalitě a chutí žít. Proto rozdíl mezi Schwarzenbergem a Klausem spočívá podle mého laického soudu v jejich rozdílné anamnéze. Poslanec Schwarzenberg je podle mého mínění postižen stařeckou demencí, která se projevuje ztrátou schopnosti adekvátně reagovat na podněty a celkově "chovat se normálně". Jinými slovy řečeno, chuť na mladou dívku není nic nenormálního, nenormální je se s tím - v situaci pana poslance - veřejně chlubit. Dělat si čáku na ministra zahraničí a přitom na sebe profláknout, že v přítomnosti přítulného děvčete ztrácím hlavu(sociální noblesu) a proto jsem, řečeno s Klausem, ochoten jet v přímém přenosu na červenou, svědčí o tom, že má laická anamnéza pana poslance může mít racionální základ.

Moc se přimlouvám, abychom nepranýřovali duševně nemocného, ale sebe, že ho necháme "vládnout"...

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…