František Štván: Nerušte, vládneme!!!

17.12.2014 11:10

Stačila dvě zastupitelstva města Ústí nad Labem, aby se radní a zastupitelé rozhodli přemýšlet o revokaci svého předvolební slibu o zrušení tak zvaného náhubkového zákona.

František Štván: Nerušte, vládneme!!!
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Příčinou změny jejich mysli jsem pro některé nejen já a pro některé jenom já. Přitom poměrně nedávno probíhala zastupitelstva města, kdy  v zájmu politických subjektů, které se i díky tomu dostaly v Ústí nad Labem k moci, si  například  zástupci Činoherního studia foukali svá privátní bolístka, neboť díky politice, jak tvrdili, přišli o práci. Považoval jsem to tehdy, až na napadení radního Eichlera, za jejich v sametovém listopadu vycinkané právo. Není od věci si připomenout motivaci herce Maryšky:" Za polopravdy a urážky, proti kterým jsme se já ani mí kolegové nesměli slovně bránit, by si ho zasloužilo víc....Na lež, nespravedlnost a aroganci moci se doufám nikdy imunita vztahovat nebude. Myslím, že ta facka padnout musela."

Zkrátka a dobře. Už po dvou jednáních nového zastupitelstva jsem přinucen k  Nerudově metafoře - Čas oponou trhl a změněn svět - přidat svůj idiom - Nerušte, vládneme!!!

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…