František Štván: Nevídaný úlet České televize

15.11.2014 11:06

Za něj považuji uskutečnění rozhovoru s částí punkové skupiny Pussy Riot na téma prezident Zeman. V žádném případě se nikdy nesnížím k tomu, abych v jeho v přímém přenosu pronesené vulgaritě, v roli Lánského kavárenského intelektuála, který nekriticky hltá každé jeho slovo, hledal a nacházel údajně skrytý záměr politického génia.

František Štván: Nevídaný úlet České televize
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Členky skupiny Pussy Riot

 Za prvé proto, že od hlavy státu neočekávám pronášení jinotajů, ale jasných a přímočarých politických gest, a to i přesto, že s nimi nemusím souhlasit. Rozhodně ne vulgární slova, kterými chtěl, pro někoho moudře, pro mne jen jako nevychovaný harant, někoho naštvat. To však neznamená, že se neztotožňuji s jeho odsouzením pokleslých, z mého pohledu oplzlých a z odborného deviantních ( odchylky, odklony od normálních sociálních norem a normálních způsobů uvažování a komunikace projevující se nonkonformním, konsensuálním,abnormálním, anomálním způsobem myšlení, chování a jednání) forem politického protestu. A právě proto jsem přesvědčený, že veřejnoprávní ČT neměla vynakládat prostředky koncesionářů, neboť ti co mají chuť se dívat na protagonisty "prasečinek" mají dostatek jiných kanálů, aby v důležitém vysílacím čase nechutnou formu politického protestu, kterou se Pussy Riot v minulosti prezentovaly, v podstatě legitimizovala. Zkrátka a dobře.

Členky Pussy Riot jsou ty poslední, které by přes ČT měly nevyváženě hodnotit pokleslý slovník našeho prezidenta. Ano nevyváženě, neboť za vyváženost bych považoval např. dotaz : Vulgární slovník pana prezidenta je neomluvitelný a mnozí občané naší republiky to vidí stejně. Mnozí naopak za neomluvitelné, stejně jako on, považují vaše jednoznačně tvrdé pornografické formy politického protestu před zraky nic netušících lidí, tedy i dětí? Můžete je našim divákům vysvětlit, aby si nemuseli myslet, že veřejnoprávní TV vynaložila nemalé prostředky, aby na její obrazovce mohl, s nadsázkou řečeno, zloděj vykřikovat chyťte zloděje?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …