František Štván: Poslanec Bohuslav Chalupa (ANO) stojí jen o daně budižkničemů?

12.07.2014 15:30

Usuzuji tak z jeho vyjádření, že ho dopaluje mediální kauza kolem Petry Kvitové, které vzkzuje: " Petro, velice ti gratuluji a kašli na ty budižkničemy, který nikdy nic nedokázali a nedokážou ..."

František Štván: Poslanec Bohuslav Chalupa (ANO) stojí jen o daně budižkničemů?
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Nesouhlasím s tím, že by odpůrce daňových rájů, kteří sportovní um slečny Kvitové nezpochybňují, měl považovat za budižkničemi. A pokud ANO, pak nechť se srdnatě pustí i do nejvyšších představitelů EU, kteří např. na sammitu v Bruselu v roe 2013 jednali o boji proti daňovým podvodům. Cituji z tisku: "Na pořadu jednání by dnes měl být i návrh na zveřejnění tzv. černé listiny daňových rájů. Právě ta byl měla podle Evropského parlamentu na ráje platit nejvíce. Komise by podle Parlamentu měla do konce roku 2014 publikovat seznam daňových rájů a na ty by měly být uvaleny konkrétní sankce. Měly by mimo jiné zahrnovat ukončení, popřípadě omezení dohod o zamezení dvojího zdanění nebo znemožnění přístupu k veřejným zakázkám EU pro společnosti se sídlem v zemi na černé listině. Bankám ve státech, které budou uvedeny na tomto seznamu, by pak mělo hrozit odebrání bankovní licence".

Bez náznaku škodolibosti si panu poslanci dovolím připomenou, že i z daní budižkničemů je samována jeho poslanecká mzda včetně náhrad. Že si přejí, aby jich stát vybral co nejvíce, je národohospodářský počin přinejmenším hodný respektu. Nehledě na to, že mezi zastánci bohatých lidí, kteří daní jinde, je  naprosto běžný názor, že tím dávají najevo, že politici s daněmi nehospodárně nakládají. Přesněji řečeno, že je díky legislativní pasivitě nechávají rozkrást. S tím souhlasím, ale lidé v závislé pracovní činnosti si stejné daňové odklonění dovolit nemohou. Tak pro se jim pan poslanec vysmívá? Že z nás má své jisté? 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O prvním máji a dvou různých hloučcích

9:44 Filip Šebesta: O prvním máji a dvou různých hloučcích

První máj je v Čechách – pod vlivem veršů Karla Hynka Máchy, tedy nejpozději od dob národního obroze…