František Štván: Proč si šéf protiteroristického odboru telefonoval s Janouškem?

03.04.2012 21:32

Enfanterible pražské politické galerky Janoušek vedl telefonní rozhovor i s šéfem protiteroristického odboru BIS Janem Pavlíčkem. Nemohu se, díky tomu, co jsem se dočetl, spokojit s vysvětlením vedení BIS, že se důstojníci zpravodajské služby při své práci setkávají s lidmi z různého, tedy i takzvaně rizikového prostředí.

František Štván: Proč si šéf protiteroristického odboru telefonoval s Janouškem?
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

To, že se agenti rozvědek infiltrují do různých společenských struktur, ví snad každý, kdo viděl alespoň jeden špionážní film. Jsem snad naivní když si myslím, že důstojníci rozvědek při vytěžování lidí z rizikového prostředí vystupují v zájmu konspirace pod cizí identitou? Že, když někdo z nich vede telefonický hovor se zájmovou osobou, že se nepředstaví svým pravým jménem, a že i telefon, ze kterého volá, je evidován na konspirační jméno? Jak se tedy, pokud naivní nejsem, mohlo po prozkoumání čísla mobilu, ze kterého vedl důstojník zpravodajské služby rozhovor s Janouškem, zjistit, že volající s Janouškem nebyl nikdo jiný než samotný šéf protiteroristického odboru BIS Jan Poláček? Zvlášť, když prozrazení identity agenta je, podle mluvčího BIS Jana Šubrta, ohrožení její práce!

Proč tedy premiér Nečas viní redakci euro.cz z neuvěřitelného přešlapu za to, že zveřejnila jméno šéfa protiteroristického odboru BIS? Podle něho by se to na západ od Česka nemohlo stát. Já si to také myslím, ale narozdíl od něho proto, že nepředpokládám, že by šéf protiteroristického odboru neměl v těchto zeměpisných šířkách dokonalé krytí.

Celé to na mě působí tak, že Jan Pavlíček mluvil s Janouškem jako Jan Pavlíček a Janoušek věděl, čím se Pavlíček živí. Co za této situace mohl z Janouška pracovně vytáhnout, aby lidé z rizikového prostředí dostali od protiteroristického odboru na frak? Podle mě nic, pokud Janoušek nebyl konfidentem BIS, potažmo Pavlíčka. Na tom by konec konců nebylo nic divného, kromě toho, že i styk s konfidenty, a konfidenty samotné, dokáží skuteční profesionálové utajit a to i před SVÝMI LIDMI, natož před čmuchali z nějaké redakce.

Expředseda ČSSD Zeman nedávno v TV řekl něco v tom smyslu, že tajné služby, kromě izraelského Mosadu, jsou k ničemu. Možná na jeho ostré kritice něco bude i když by mu premiér Nečas jistě oponoval, neboť je konkrétně z práce BIS nadšený. Prý má vynikající výsledky v boji proti mezinárodnímu teroristům a cizím rozvědným službám. Prý důstojníci BIS rozvrátili celé struktury, které získávaly informace o naší zemi. Není to náhodou smyslem jejich práce a tudíž se nemůže jednat o nic mimořádného? Pokud nám obyčejným lenochům nechtěl Nečas opět vzkázat, že kromě jeho pravé ruky Nagiové dřou jako koně i důstojníci zpravodajských služeb.

Apropo, nemůže to být ze strany BIS záměrné vytváření virtuální reality? Jednu takovou nám nedávno předvedl nejlepší ministr financí na světě Kalousek, když si vytahoval triko prohlášením, že se nás ekonomická krize nedotkne. Kde máme, po tom co víme, jistotu, že se stejně jako Kalousek nevytahuje BIS?

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…