František Štván: Rusnoku, Vy vole...

08.12.2013 9:10

V žádném případě nemohu přistoupit na argumentaci některých komentátorů, že od České televize nebylo správné, že dacanský slovník pana premiéra vyzradila veřejnosti, neboť se jednalo o soukromý rozhovor. On to totiž soukromý rozhovor v pravém slova smyslu nebyl.

František Štván: Rusnoku, Vy vole...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Pokud se totiž nepletu, tak by si pan premiér s "volem" Pickem a s "volem" Fischerem mohli na půdě Sněmovny, za použití stejného slovníku, domlouvat mocenské kšefty s lukrativními posty např. v dozorčích radách státních podniků a soud by to za privátní techtle mechtle, které by zákonem chráněny nebyly, přesto nepovažoval. Projevy pronesené ve Sněmovně, a to i ty neveřejné, podléhají právní ochraně.

Nehledě na to, že zásadním argumentem, že se nejednalo o privátní rozmluvu nad privátním problémem, bylo řešení nákladů spojných s cestou na pohřeb z veřejných prostředků. Nebo mi bude chtít někdo tvrdit, že fanfarónské "já to zaplatím" z úst "vola" Picka, mělo znamenat, že to zaplatí ze svého?

Zkrátka a dobře. Česká televize po dlouhé době udělala pro vyváženou informovanost veřejnosti něco pozitivního. Nedávno nám totiž v seriálu "České století" ukázala, jaký inteligenční rozdíl byl mezi mluvou a společenskou noblesou zástupců demokratických stran a o převzetí moci usilujících komunistů. Na jedné straně vybraný slovník a vytříbené stolování, na druhé straně jadrná čeština a konzumace párků rukou. Zveřejnění rozhovoru Rusnoka s Pickem a s Fischerem je důkazem, že se v tomto směru nic k lepšímu nezměnilo.

A co víc, pokud "vůl" Rusnok na pohřeb Nelsona Mandely pojede a půjde tam, řečeno s Karlem Krylem s páskou smuteční a s bolestí sehranou v čele české klaky, pak si dovolím vyjádřit názor, že by mu Nelson Mandela z hůry vzkázal: "Co tady čumíte? Vlezte mi někam! Copak si myslíte, že na to čekám?"

Tím chci "volovi" Rusnokovi velmi důrazně vzkázat, že jestli má alespoň trošku cti v těle, tak na pohřeb Nelson Mandely nejen nepoletí, ale také odstoupí z postu předsedy vlády, neboť naší zemi udělal mimořádnou ostudu, byť v tomto dacansky vedeném rozhovoru s ostaními "voly" vyjadřoval obavu, aby tam ostudu neudělal Zeman. Koneckonců je toto Rusnokovo "pietní" extempore i ostudou prezidenta, neboť nejen vrána vránu, ale i rovný rovného si hledá...

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…