Generálmajor Hynek Blaško: Podle vás, politiků, se máme nechat okrást a ne bránit svoje

27.01.2017 8:50

Ve včerejší příloze MF jsem četl rozhovor se slovenským hercem Milanem Kňažkem. Co mě na obsahu, kromě jiného, zarazilo nejvíce je, že na Slovensku je v právním řádu zakotveno, cituji:“..pokud někdo naruší vaše soukromí, máte právo chránit svůj majetek..“. a dále “nicméně je to lepší zákon než ten o přiměřené sebeobraně. Znám několik případů, kdy se napadený držel vágního zákona o sebeobraně a přišel o život“.

Generálmajor Hynek Blaško: Podle vás, politiků, se máme nechat okrást a ne bránit svoje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generálmajor v záloze Hynek Blaško

Co vy na to páni politici? Kdy konečně z našeho právního řádu zmizí pojem přiměřená obrana a bude nahrazen paragrafem, který vymezí, že veškeré důsledky útoku, narušení soukromí, soukromého majetku, ponese ten, kdo zaútočil, vloupal se a kradl. Drtivá většina občanů tohoto státu je poctivá a zákonů dbalá tak proč mají být neustále v nevýhodě oproti těm kterým je jedno, že dotyčný vše, co má, neukradl, ale to co má je mnohdy výsledkem celoživotní dřiny a odříkání. Podle vás politiků se má nechat okrást a ne svoje bránit? O půl druhé v noci je někdo cizí v mém domě a já se v podstatě nesmím bránit, i když mám zbraň, protože by byl použit institut přiměřené obrany, což použití zbraně vylučuje. Už slyším, jak advokát postřeleného plká proč jsem střílel, když on se chudák jen přišel podívat kolik je hodin a trochu ohřát. Že má kapsy nebo batoh plné mých věcí je podružné. Jak si můžete dovolit, páni politici, stát proti těm, kteří vás volili a platí vaše místa? Jak si můžete dovolit nemít v úctě soukromý majetek občanů? Co Vy na to pane Babiš?

Další věcí je, jak by, jste vy politici společně s policií řešili případy, kdy se migrantům zalíbí soukromý dům, auto a bez jakýchkoliv skrupulí si ho vezmou. Že se to stát nemůže? Pokud dojde k nejhoršímu scénáři a ty miliony z Afriky se pohnou do Evropy tak se v tom ocitneme rovněž. Za sebe říkám, pokud bych stál tváří v tvář takovéto situaci, své si vybojuji. Začněte s přípravou na možné a nepodléhejte iluzi, že to vyřešíte, až to nastane.

Ještě se vrátím k rozhovoru MF s panem Kňažkem. Myslím, že mluvil mnoha občanům z duše, když na otázku cit:“Co byste v politice změnil, kdybyste mohl?“ odpověděl cit:“ Vyloučil bych z politiky všechny, kteří se neuplatnili v jiné profesi. Je absurdní, aby si někdo založil kariéru na tom, že bude okresní předseda. Navíc čím neschopnější člověk je na zodpovědném místě, tím je loajálnější.“ Vážení občané tak tomu se říká co slovo to perla. Pamatujte na to ve volbách.

Poslední věc, která mě docela pobavila, bylo vystoupení pana Čunka, Gazdíka a dalších k problematice obrany země. Domnívám se, že jejich prohlášení má zahrát na city vás voličů, protože mnozí říkáte svým synům – „jó kdyby byla vojna tam by tě srovnali“. Nevím, kdo jim to poradil, ale myšlenka je to naprosto neuskutečnitelná z několika důvodů – neexistující ubytovací kapacita, nedostatečné logistické zabezpečení (to současné sotva stačí pro potřeby mírového života vojsk), nedostatečná učebně výcviková základna, navíc došlo ke zmenšení nebo dokonce zrušení výcvikových prostorů atd. Vnitřní zadluženost armády je opravdu vysoká. Zajímali jste se vůbec o situaci, ve které se současná armáda nachází? Pokud ne ani se tomu nedivím a jsou to pro mě jako voliče plky. Mnozí z vašich členů otevřeně schvalují konflikt s Ruskem a já se ptám, jste na to připraveni? Máte scénář převedení průmyslu na válečnou výrobu, jak budete podporovat nasazení našich vojsk do konfliktu, nebo myslíte, že je tam pošlete a tím to pro vás hasne?

generálmajor v.v. Hynek Blaško
krajský zastupitel za SPO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …