Hassan Atalay: Běžný muslim nemá v ruce zbraň. Ale kde je muslimská komunita silná, tam budou problémy

21.09.2015 16:50

Současná proti islámská a proti uprchlická situace v české společnosti, která se šíří jako vlna, mě nutí jednat.

Hassan Atalay: Běžný muslim nemá v ruce zbraň. Ale kde je muslimská komunita silná, tam budou problémy
Foto: Facebook Hassana Atalaye
Popisek: Hassan Atalay

Jmenuji se Hassan, je mi  41 let, žiji v Praze a jsem sunnitský muslim.

Současná proti islámská a proti uprchlická situace v české společnosti, která se šíří jako vlna, mě nutí jednat.

Jsem MUSLIM a BYL a snad i ještě pořád jsem na to hrdý!!!! Necítím se být ani teroristou, ani islamistou , ale slušným člověkem, který ctí práva demokratického systému Evropy.

Jsem člověk, který byl velmi aktivní v komunitě (pořádal jsem muslimské tábory pro děti, zařizoval jsem nábytkem za své finance mešitu na Černém mostě, jezdil do uprchlických táborů za muslimy atd atd), ALE za poslední dobu ať ze strany muslimské komunity, kdy bylo pár skandálů a problémů s policií a mírný náznak radikalismu, tak že strany špatné reklamy islámu, který muslimům dělají radikálové ve světě, jsem se rozhodl ukázat nemuslimské společnosti, jak většina muslimů běžně žije, přemýšlí a tráví svůj čas. Ukázat tak, že nejsme vůbec v zásadě odlišní a že zájmy slušného člověka, ať muslima, křesťana či ateisty jsou vždy stejné.

Sociální sítě jsou zbraní pro lidi, kteří ventilují prakticky bez postihu svůj hněv namířený proti muslimům a uprchlíkům. Je důležité, aby lidé věděli, že běžný MUSLIM nemá v ruce zbraň, na jazyku často radikály zneužívanou větu ALLAH AKBAR a nemá za cíl obsadit svět, ale že žije (MUSLIM) prakticky stejným životem, jako oni.

Já osobně se považují za tzv. sekulárního muslima a ctím odkaz Mustafy Kemala (Atatürk – první turecký prezident a tvůrce moderního Turecka – pozn.red.). Jsem moderní člověk třetího tisíciletí, rád si dám rakii, ale i rád si přečtu v arabštině Korán, držím ramadán, ale rád si zajdu s přáteli někde posedět, modlím se, kdy cítím, že to mé vnitřní JÁ potřebuje, ale rád si zajdu jen tak poslechnout kázání pana prof. Halíka, kterého si mimochodem velmi vážím, a mnoho jiných běžných věci, které mi ale zakazuje víra. Ale pokládám si otázku, kdyby prorok Mohammed žil, chtěl by, aby muslimská komunita byla zaostalá?! Určitě ne, na svou dobu byl prorok moderní a pokrokový člověk. Chodil na svou dobu moderně oblečen, upravil ve prospěch lidu zákony, rozšířil práva žen a mnoho jiného.

Ale jako MUSLIM začínám cítit, že není ku prospěchu této společnosti, aby se islám šířil v této české kotlině a také ještě nedávno jsem hájil uprchlíky, ale jednoznačně se tomu musí udělat VELKÉ STOP!!!!! Jelikož kde je muslimská komunita silná, tam jsou a dřív nebo později budou problémy!!!! Začínám se přiklánět k opatrnosti Čechů v této problematice.

Většina lidí (současní uprchlíci) jsou muslimové a soudní lidé, kteří potřebují pomoc, ALE musíme si uvědomit, že vždy, když sílí muslimská komunita, tak bude i sílit radikalismus v ní. Podotýkám, že mnoho muslimských radikálních organizací vždy chce co nejvíce využít špatné situace muslimských uprchlíků v Evropě. Vysvětlím.

Uvědomíme-li si, že uprchlíci jsou v krajních mezích svých sociálních životů a v té a té evropské zemi se jich  „ujme" nějaká organizace muslimů radikálně smýšlejících a nabídnou jim sociální a finanční zázemí, tak je velmi lehké tyto ubožáky verbovat a naverbovat k různým akcím…

Dříve nebo později , ale určitě jednou se všichni ještě hodně zapotíme...

Na svém FB profilu vždy píšu s předstihem to, co bude následovat ze svých zkušeností o mnoho dní dříve, než politici začnou o této migrační problematice vůbec mluvit. Mnoho a mnoho Čechů mi vzdává hold, že stojím na jejich straně a že je nutno, aby mě jako muslima bylo slyšet.

V současné době je mi už díky mým názorům na Facebooku vyhrožováno ze strany mých „bratří " ve víře likvidací a podobně.

Hassan Atalay

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…