Hnutí za přímou demokracii: Kvůli církevním restitucím podáváme trestní oznámení

19.02.2012 11:18

Hnutí za přímou demokracii podalo trestní oznámení na neznámého pachatele pro podezření ze spáchání trestného činu v souvislosti s vládním návrhem církevních restitucí.

Hnutí za přímou demokracii: Kvůli církevním restitucím podáváme trestní oznámení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pozemky a peníze církvi jako omluva státu za minulé křivdy

Trestní oznámení bylo podáno u Krajského zastupitelství v Brně.

Hnutí za přímou demokracii považuje akceptaci finančního nároku Církve římskokatolické, jehož výši si podle veřejně dostupných informací stanovují představitelé této církve sami, vládou ČR a následně i Poslaneckou sněmovnou Parlamentu ČR za porušení povinnosti při správě státního, tj. našeho společného majetku.

I když za hlavní problém považujeme nemorálnost tohoto nároku ze strany církve, která zde po staletí představovala utlačovatelskou totalitní instituci, jak jsme již zdůraznili ve svém předcházejícím tiskovém prohlášení (viz zde: http://www.hzpd.cz/skandalni-cirkevni-restituce/ ), považujeme za důležité i soudní projednání těchto nároků a veřejné a důkladné objasnění všech právních aspektů této ka! uzy.

Proto se připojujeme k trestnímu oznámení paní Lenky Procházkové a mnoha dalších a žádáme důkladné vyšetření celého tohoto případu orgány činnými v trestním řízení a jeho případné předání soudu.

Milan Valach
mluvčí Hnutí za přímou demokracii

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…