Institut Aleny Vitáskové: Nic nebude zapomenuto

12.04.2020 19:20

75. výročí ukončení druhé světové války

Institut Aleny Vitáskové: Nic nebude zapomenuto
Foto: archiv
Popisek: Alena Vitásková

Za pár týdnů budeme vzpomínat na 75. výročí ukončení druhé větové války, osvobození, vítězství nad fašismem. Mnozí znají nejen dějiny, ale znají i osobní zkušenost svých předků o prožitých hrůzách, které v období nejkrutější války byly na lidech páchány. Všichni slušní lidé budou uctívat památku obětí druhé světové války, památku desítek miliónů nevinných lidí.

Před několika dny, v této atmosféře významného výročí, byl podlým způsobem odstraněn pomník maršála Ivana Stěpanoviče Koněva z náměstí Interbrigády v Praze 6, kde je starostou Ondřej Kolář.

Maršál I. S. Koněv se v druhé světové válce významně zasloužil o vítězství nad fašismem, zasloužil se o osvobození naší vlasti, o osvobození Prahy. Pro ty, kterým slovo vlast nic neříká, vysvětluji: V kontextu článku je to bývalé Československo a nynější Česká republika.

Zbabělý čin byl proveden v době nouzového stavu, kdy většina z nás dodržuje přísná vládou nařízená opatření, obáváme se o zdraví a život nejen svůj, ale především rodiny, blízkých, přátel, sousedů, spolupracovníků a občanů nejen v naší zemi. Mnozí mají existenční problémy, jsou na pokraji bankrotu jak osobního, tak firemního. Přesto si lidé pomáhají, šijí roušky, pomáhají seniorům, postiženým.

A v této těžké době pro nás všechny probíhá odstranění sochy. Zde vyvstává otázka: „Jaké morální a lidské vlastnosti má starosta Prahy 6 Ondřej Kolář a jeho pomocníci?“ Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář je strůjcem pravděpodobně hned několika trestných činů, stejně jako další osoby, které se na odstranění památníků podílely. Ať již večerním, či nočním hlasováním zastupitelstva pro Prahu 6.

Institut Aleny Vitáskové z.s. (dále jen IAV) zaujal k celé záležitosti následující postoj, kdy zaslal otevřený dopis velvyslanci Ruské federace v České republice ze dne 10. 4. 2020, ve kterém mimo jiné uvádí:

„Je nám hanba za činy jedinců, či skupin politiků, komunálních politiků v čele se starostou Prahy 6 Ondřejem Kolářem, kteří poškodili slušné lidi v naší zemi, poškodili památku padlých v druhé světové válce, bojujících za mír -proti fašismu, poškodili naše národní zájmy. Kdo nezná svoji minulost, nemá také budoucnost!“

V dopise jsme se rovněž omluvili za tento barbarský čin nejen rodině maršála I.S. Koněva. Celé znění dopisu naleznete na  ZDE /aktuality/.

Vzhledem k tomu, že se důvodně domníváme, že byly spáchány trestné činy a porušeny mezinárodní úmluvy ze strany starosty Prahy 6 Ondřeje Koláře, podal IAV dne 8. 4. 2020 na Ondřeje Koláře trestní oznámení. Celé znění naleznete  ZDE /aktuality/.

O vývoji šetření a našich dalších krocích budeme veřejnost průběžně informovat. Doufáme, že spravedlnost nebude mařena, jako mnohokráte předtím a tento skandální čin bude exemplárně potrestán.

Ing. Alena Vitásková – předsedkyně IAV Signatářka a mluvčí Manifestu IAV – občanů poškozených státem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …