Ivan Bednář: Přejděte na druhou stranu

28.01.2018 16:35

Za komunistů jsme měli zvrácenou radost, že jim Praha padá k zemi. Pamatujete? Přejděte na druhou stranu. Dneska na nás padá jen obrovská lítost nad tím, jak se současné vedení Prahy už několik let nedokáže město spravovat.

Ivan Bednář: Přejděte na druhou stranu
Foto: IPR Praha
Popisek: Praha

Doprava kolabuje, mosty padají. Začalo to zhroucením trojské lávky. Zavřený je libeňský most, což, podle člena pražské koaliční trojky, zeleného zastupitele Matěje Stropnického, prý vůbec nebylo nutné. Zpráva odborníků z Kloknerova ústavu podle Stropnického žádné takové doporučení neobsahuje. Nutné opravy by se prý daly řešit za pomoci semaforů či dopravních strážníků.

Přejdete na druhou stranu, a ouha. Zenklova ulice je také uzavřena, opravuje se most přes Rokytku, termín dokončení říjen 2019.

Výměna kolejí mezi Malostranským náměstím a stanicí Malostranská výrazně omezila spojení mezi Újezdem a Dejvicemi. V úseku Újezd a Malostranská nejezdí tramvaj vůbec.

Omezení se netýkají jenom tramvajové dopravy. V současnosti nefunguje v běžném provozu hned pět stanic metra. Opravy a výměny eskalátorů nebo vestibulů probíhají na Andělu, Náměstí Republiky, Budějovické, Muzeu i na Palmovce.

V Praze se nestaví, chybí územní plán. V důsledku toho jsou byty extrémně drahé. Trvají problémy ve zdravotnictví, s taxikáři. Za čtyři roky, co Praze šéfuje primátorka Krnáčová, se nevyřešil jeden jediný problém, nepostavil ani centimetr metra, v hostivařském depu se hromadí nefunkční tramvaje. Intervaly na zastávkách jsou stále delší, nezřídka se stává, že tři spoje na jedné lince přijedou do zastávky najednou, a pak dlouho dlouho nic.

U zrodu Osvobozeného divadla Voskovce a Wericha stála scéna Koupím hrobku/Prodám hrobku. Na komický skeč dnes navazuje pražský magistrát. Čestní občané hlavního města budou prý osvobozeni od placení nájemného za hrobové místo na některém z pražských hřbitovů.

To je jistě dobrá zpráva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…