Ivan Bednář: Superpopulistka

17.05.2020 17:06

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) chce, aby si poslanci, senátoři a ministři snížili platy. „Navrhnu snížení platů ústavních činitelů, aby se ukázalo, že jako vláda začneme šetřit,” prohlásila ve středu ve Sněmovně ministryně Maláčová.

Ivan Bednář: Superpopulistka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Maláčová, ministryně práce a sociálních věcí

Návrh by měla mít Maláčová hotový příští týden.

Dá-li se něco označit za „superpopulismus,“ je to právě návrh Maláčové. Přece musí vědět, že poslanci sami si prebendy nesníží, a jednak, kdyby to myslela vážně, by mohla začít nejdřív u vlády.

Maláčová si v minulosti vysloužila svým bezhlavým rozdávání sociálních dávek řadu přezdívek. Nejznámější asi je ta od, dnes již bohužel zesnulého předsedy Senátu Jaroslava Kubery, „dávkomat.“

Dnes jí přibyla další - „superpopulistka.“ Předseda ČSSD Jan Hamáček by jí měl napomenout. Krajské volby jsou ještě daleko, tak ať s podobnými návrhy zatím šetří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty