Ivan David: Iracionální feminismus v Evropském parlamentu vítězí

18.06.2021 7:34 | Komentář

Hlasoval jsem proti přijetí Zprávy o prosazování rovnosti žen a mužů ve vzdělání a zaměstnání v oblasti přírodních věd, technologií, inženýrství a matematiky (obory STEM) A9-0163/2021

Ivan David: Iracionální feminismus v Evropském parlamentu vítězí
Foto: archiv
Popisek: MUDr. Ivan David, český psychiatr. Za politické hnutí SPD byl zvolen poslancem Evropského parlamentu

Hlasoval jsem proti, protože premisy ze kterých vychází jsou naprosto pochybné. Skutečnost, že v uvedených oborech pracuje méně žen není důkazem, že ženy jsou v tomto oboru diskriminovány. To ostatně zpráva ničím nedokládá.

Menší zájem dívek a žen o tyto obory je tradiční a odpovídá přirozeným preferencím dívek a žen, které jako svoje studijní obory daleko častěji než muži volí humanitní obory, učitelství, velkou část lékařských oborů, ošetřovatelství, studium jazyků, atd. V těchto oborech je naopak méně mužů, aniž by to mohlo být důkazem, že jsou chlapcům a mužům kladeny v těchto oborech nějaké překážky.

Zpráva je produktem iracionálního bojovného feminismu. Už děti v předškolním věku volí podle pohlaví jiné hračky, je známo, že transsexuálové v dětství často volí hračky a záliby opačného pohlaví.

Zpráva argumentuje, že ženy v těchto oborech jsou terčem sexuálního obtěžování. Je zcela nepřiměřené dosahovat „vyváženosti“ zastoupení pohlaví zvláštními stipendii pro ženy a jejich zvýhodňováním v kariérním postupu, jak navrhuje zpráva.

Žádné pohlaví není kvalifikační předpoklad a případné znevýhodnění sociálním zanedbáním je nutno kompenzovat v raném věku, ne při vstupu na vysokou školu. Návrh byl schválen velkou většinou 546 hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …