Ivo Rottenberg: Opožděný Silvestr nebo předčasný apríl aneb véčka mají nápad?

09.01.2012 9:03

Jinak si neumím vysvětlit přímo novátorský návrh na získání prostředků na restituční vypořádání se státu s církvemi.

Ivo Rottenberg: Opožděný Silvestr nebo předčasný apríl aneb véčka mají nápad?
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Jana Drastichová, Radek John, Karolína Peake, Radim Vysloužil

Oč jde? Věci veřejné přišly první sobotu v tomto roce s pěknou ptákovinou. Prý aby se „našly“ v rozpočtu cca dvě miliardy na ony restituce, mohly by se sloučit některé jimi vybrané centrální úřady a vybraná ministerstva. Tady to nebude fungovat jako kdysi v Nově, kde se často vlk nažral, a koza zůstala celá.

A že s tímto návrhem přichází právě Radek John, který asi zapomíná, že právě pro jeho „trafiku“ Věci veřejné před Vánoci vybojovaly ve sněmovně nové místečko tak, že se rozdělil branně-bezpečnostní výbor na dva, přestože se původně slučovaly právě kvůli úsporám!!!

Že jde výhradně o populistickou zdržovačku, je tak průzračné, že jsem to pochopil i já. Asi jim nedochází, že toto bude asi poslední kapka do nádoby otrlosti voliče, který se konečně utvrdí v tom, že jsou totálně nespolehlivým partnerem pro cokoliv. Jim nestačí, že Dobešovic rodinka pomalu obsazuje vládní křesla, budou si ještě klást podmínky pro schválení vyrovnání státu s církvemi. Ateisté jim jistě zatleskají, ale až si uvědomí, že takoví politici jsou schopni pro svůj prospěch udělat cokoliv, také se nad tím pozastaví.

A nyní prakticky. Jaká sloučení by se chystala? Myslím, že do konce volebního období se to nestihne?!?!? Asi jako na ministerstvu školství kdy se za jednoho propuštěného přijali dva noví? Mezi tím asi „nebude čas“ na vyšetřování, kdo na ministerstvu zavinil propad peněz z EU. Na kolik by ono slučování vyšlo, si ani neumíme představit, pokud by to nechtěl „sponzorovat“ Vít Bárta. Také by se mohly prodat budovy po zrušených ministerstvech a úřadech, aby byl peníz na stavbu budov pro nová sloučená ministerstva a úřady.

Doufám, že se přes víkend z toho véčkaři vyspí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla