Ivo Valenta: Covid pasy prozatím dostaly stopku

10.06.2021 7:29

Poslanci odmítli projednat zákon o covid pasech. Je to důkazem toho, že tlak na vládu, který byl dnes navíc podpořen také demonstrací v blízkosti sněmovny, se vyplácí.

Ivo Valenta: Covid pasy prozatím dostaly stopku
Foto: archiv I. Valenty
Popisek: Ivo Valenta

Prozatím se tedy podařilo zabránit schválení zákona o ochraně veřejného zdraví (který je pro covid pasy klíčový), a to především díky opozici, která tak odmítla učinit zrychleně ve stavu legislativní nouze.

Zákon by v podstatě veřejnost dělil na „tři kasty“ – očkované, osoby po prodělání nemoci a testované. S takovým dělením společnosti zásadně nesouhlasím. Není možné, abychom byli děleni na osoby s benefity (které očkovaní lidé jednoznačně mají) a „ty druhé“. To je podle mne navíc také jasné omezení osobní svobody a další nepřímý nátlak s cílem dotlačit zbytek populace k očkování, přičemž rozhodování o něm již dle mého názoru dávno není svobodnou volbou každého, jak by být mělo.

V případě novely zákona o veřejném zdraví by navíc orgány ochrany veřejného zdraví získaly přístup k osobním údajům, na které dosud neměly nárok. Je to velký zásah do ochrany soukromí nás všech. Takovéto změny jsou pro mne nepřijatelné a není možné je projednávat narychlo, bez široké diskuze.

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…