Ivo Valenta: Populismus není na místě

07.08.2022 7:39 | Komentář

Komentář k zprávě i zdecimování práv žen Tálibánem

Ivo Valenta: Populismus není na místě
Foto: Synot
Popisek: Ivo Valenta, emeritní slovácký senátor

Podobné zprávy mne opravdu nenechávají v klidu. A ještě více mne udivuje, že Evropa, potažmo vláda naší země, neměří vládám, které se dopouštějí brutálních zvěrstev, stejným metrem. Již několikrát jsem silně odsoudil Rusko za hrůzy, které páchá na Ukrajině. Je to naprosto nepřijatelná zrůdnost.

Na straně druhé ale vyhlašujeme až nesmyslné sankce, které dopadají primárně nikoliv na Rusko samotné, ale především na občany a firmy naší země, potažmo celou naši ekonomiku. Přehlížíme přitom minimálně stejné hrůzy v jiných místech.

Anketa

Líbí se vám kampaň, ve které SPOLU staví Babiše vedle Putina?

1%
97%
hlasovalo: 29283 lidí

Tálibán se v Afghánistánu chová naprosto barbarsky k vlastním lidem. Práva žen a dívek jsou zašlapána do země. Jsou zdecimována jejich práva na vzdělání, práci i volný pohyb. Rodiny jsou nuceny prodávat do manželství dívky v dětském věku. Zásahy proti ženské populaci se den ode dne stupňují. Kdo se rozhodne protestovat, je krutě mučen, vězněn nebo jednoduše navždy „zmizí“.

Proč také zde mezinárodní organizace nezasáhnou?

Proč nevyhlásí proti takovýmto zemím ty nejtvrdší možné sankce? Není možné alibisticky tvrdit, že se nás tato situace netýká jen proto, že jsou podobné země vzdálenější. Vždyť podobní agresoři jsou v mnoha případech i mezi migranty, kteří míří do Evropy. Neváží si žen, neváží si ničeho, nerespektují pravidla a podle toho se chovají.

Nebylo by vhodné dát i těmto zrůdám najevo, že tudy cesta nevede? Opravdu budeme populisticky předstírat slepotu a dál trestat naše lidi za ruskou invazi na Ukrajinu?

(Komentovaný článek najdete ZDE)

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…