Ivo Valenta: Stevardi v sukních a odznáčky s neutrálním označením

03.10.2022 17:35 | Komentář

Tak tomu říkám „pokrok“. Kdyby podobný článek vyšel před pár lety, asi bychom autora poslali na psychiatrické vyšetření. Dnes bychom však spíše měli leteckou společnost „oslavovat“ za to, jak jde s dobou.

Ivo Valenta: Stevardi v sukních a odznáčky s neutrálním označením
Foto: archiv I. Valenty
Popisek: Ivo Valenta

Výsledkem tak je palubní personál v letadlech, který bude nosit odznáčky s požadovaným oslovením v ženském, mužském či neutrálním rodě. A k tomu, bude-li to dotyčným libo, v rámci leteckého personálu přibydou pánové v sukních.

V praxi se vám tak může stát, že budete muset  letušku oslovovat v mužském rodě, stevarda zase v ženském, případně oba v rodě neutrálním.

Cestující také nepřijdou zkrátka – i oni si nově budou moci zvolit způsob, jak budou oslovováni. A že nepůjde jen o rod mužský či ženský, je jasné. Neutrální rod bude značen zkratkou Mx.

Ať už se každý cítí být tím, čím chce a pokud tím neubližuje druhým, ať žije, jak je mu libo. Proč ale ta zbytečná teatrálnost?  Desítky generací si v komunikaci vystačily i bez odznáčků. Nikdy nebylo a podle mne není dosud složité poznat, zda komunikuji s mužem či ženou.

Copak si opravdu budeme muset v budoucnu v rámci mezilidské konverzace navzdory zrakovému vjemu nejdříve zjišťovat, zda před námi stojí ten, ta nebo snad to?

Zdroj ZDE.

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…