Ivo Valenta: Usiluji o soudní zrušení šikany našich dětí

26.08.2021 18:55 | Komentář

Emeritní slovácký senátor Ivo Valenta jakožto otec školou povinných dětí ve spolupráci s advokátem Zdeňkem Koudelkou podnikl zásadní krok směrem k zastavení státem organizované šikany školáků.

Ivo Valenta: Usiluji o soudní zrušení šikany našich dětí
Foto: archiv I. Valenty
Popisek: Ivo Valenta

Dnes tak byl podán návrh na zrušení mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví. To mimo jiné reguluje povinnou školní docházku dětí nátlakem k očkování, nucení k testování, případně tresty v podobě vyčlenění dětí z kolektivu vrstevníků.

„Nebudu sedět v koutě a ohýbat záda. Vždy budu bojovat proti lidské blbosti. To, co vláda páchá na současné generaci našich dětí, je naprosté zvěrstvo. Nejen, že dětem prakticky rok znemožnila řádnou výuku, sport a sociální kontakty, nadále navíc vymýšlí nové a nové způsoby jejich šikany. Je naprosto nepřijatelné, aby byly netestované děti nuceny dusit se po celou dobu školní výuky v rouškách či respirátorech a k tomu navíc byly v podstatě izolovány od vrstevníků. Toto opatření postrádá logiku – vždyť po cestě do školy i ze školy, stejně jako v rámci mimoškolních a volnočasových aktivit, se spolu děti stýkají, a to bez jakýchkoliv omezení,“ vysvětluje důvody podání návrhu bývalý senátor Ivo Valenta, a dále dodává: „Pobyt dětí v roušce považuji vyloženě za nezdravý a poškozující imunitu. Dítě potřebuje čerstvý vzduch. V jeho raném věku se vytváří imunitní systém. Není možné, aby např. osm hodin denně mělo omezený přísun vzruchu. To, aby děti byly jakýmkoliv způsobem znevýhodňovány a oddělovány od kolektivu, je pak naprostá nehoráznost. Mají vůbec autoři těchto nesmyslů děti? Dokáží si představit, jak taková separace může ovlivnit křehkou dětskou psychiku, potažmo chování spolužáků k nim?“

Ministerstvo dle autorů návrhu vytváří bludný kruh omezení, z něhož nabízí únik jediné – a to podrobení se „dobrovolnému očkování“.

„Napadneme-li vymáhání tzv. dobrovolného očkování, namítne ministerstvo, že se přece lze testovat nebo rouškovat. Napadneme-li testování, ministerstvo namítne, že se naopak lze očkovat nebo rouškovat. Tedy platí, že vynucování „dobrovolného“ očkování, rouškování ani testy zdravých dětí ve školách (které nejsou ohniskem infekce), nemá oporu v zákoně,“ konstatuje advokát Zdeněk Koudelka. „Ministerstvo zdravotnictví v rámci mocenské pomoci obchodnímu odbytu očkovací látky a testů citově vydírá rodiče. Vytváří na ně tlak skrze děti. Dítě a jeho rodič se tedy na popud ministerstva zdravotnictví v praxi musí podrobit obchodní podpoře výrobců a obchodníků s vakcínami a testy. V opačném případě dítě ponese následky v podobě povinnosti nosit roušku či respirátor, segregace při obědě, odděleného WC, zákazu zpěvu, a pro kondici dětí naprosto nezastupitelného tělocviku,“ říká dále Zdeněk Koudelka.

Očkování je vynucováno, přitom je však právně deklarováno jako dobrovolné. Právě v tom dle autorů návrhu spočívá pokrytectví státu. Při skutečně povinném očkování by totiž stát musel odpovídat za způsobené škody. Této povinnosti se však dle autorů návrhu vyhýbá tím, že tuto variantu označuje jako dobrovolnou. Na straně druhé ji však vynucuje různými omezeními a zákazy.

„To, co předvádí naše vláda od začátku pandemie, je naprostý Kocourkov, který ve světě nemá obdoby. Opatření se mění ze dne na den, málokdo se v nich stíhá zorientovat. Ze soudních rozhodnutí má ministerstvo zdravotnictví legraci. Sotva je jedno opatření prohlášeno za nezákonné, vláda přijme nové, prakticky identické. Právě tento chaos byl důvodem, proč jsem se rozhodl kandidovat za formaci Trikolora Svobodní Soukromníci, která sdílí stejné názory jako já. Nemůžeme dál dovolit šikanu nás všech a především dětí, které jsou nejzranitelnější skupinou a naší budoucností. Tuto diktaturu musíme zastavit – je minutu po dvanácté,“ doplňuje Ivo Valenta.

Emeritní senátor Ivo Valenta i autor návrhu advokát Zdeněk Koudelka společně věří tomu, že se Nejvyšší správní soud jejich návrhem bude zabývat co nejdříve a rozhodne ve prospěch dětí.

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …