Jan Lepič: Stále ten „Novičok“, a teď navíc ještě „vražda novináře Babčenka“

30.05.2018 22:16

I v ČT se už sem tam objeví někdo, kdo vysloví pochybnost nad kauzou „Skripalovi“. Přesto si ČT do žádného ze svých pořadů nepozvala skutečné odborníky, kteří mohou celou záležitost kolem „Novičoků“ objasnit.

Jan Lepič: Stále ten „Novičok“, a teď navíc ještě „vražda novináře  Babčenka“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

A odborníků máme dost. Například na Univerzitě obrany v Brně je to prof. Ing. Zbyněk Kobliha, Csc. a celý kolektiv specialistů z Ústavu ochrany proti zbraním hromadného ničení. Navíc Univerzita obrany na svých webových stránkách jasně deklaruje, že v Institutu obrany MBC, v Oddělení chemické a radiační obrany, Institut je odpovědný mimo jiné za přípravu důstojníku Chemického sboru, se zaměřuje na celou problematiku chemických bojových agentů (CWA). Přitom:

Hlavní pozornost katedry je zaměřena na akademický výzkum

Za prvé, v oblasti analýzy vysoce toxických látek - to znamená nejen chemické bojové látky, ale také toxické průmyslové chemické látky, těžké kovy a tak dále. Specialisté NBC Defense Institute se soustřeďují na:

  • aplikovaný výzkum v oblasti detekce CWA;
  • výzkum vlastností nových a potenciálních CWA (R33, Novičok, PFIB);
  • výzkum charakteristiky psychoaktivních látek (Kolokol-1), herbicidy a TIC;
  • výzkum biochemických metod cholinesterázy.

Výstupy akademického výzkumu se aplikují při vývoji chemických průzkumů a kontrolních technických prostředků České armády.

Co víc k tomu dodat. Bylo by nakonec velkou chybou, kdyby se naši specialisté, samozřejmě za dodržování všech platných zákonů a postupů, touto problematikou nezabývali. Jak jinak bychom mohli mít údajně nejlepší „ Chemické vojsko“ v NATO! Přesto se v médiích k této problematice vyjadřují jen mluvící hlavy a samozřejmě politici, v čele s pány Kalouskem, Fialou a dalšími politiky tzv.“ demokratické žumpy“. A dokonce hodlají prosadit v Parlamentu ČR rezoluci, že se Novičoky u nás nikdy nevyráběly, neskladovaly a nezkoumaly. To bude zase zítra ve sněmovně divadlo.

Použité zdroje :

  1. zpravodajství ČT
  2. Chemické listy 105, 323-335 (2011)
  3. Zákon č.19/1997 Sb.
  4. Vyhláška 208/2008 Sb.
  5. Webové stránky Univerzity obrany

A teď pár slov k další provokaci

Jako jedna z prvních večerních zpráv na ČT je informace, že zavražděný novinář Babčenko vlastně není zavražděný, ale celé je to akce Ukrajinských tajných služeb, která má dokázat, že si jeho vraždu objednaly Ruské tajné služby, určitě přímo Putin. Podobná stupidita může napadnout jen naprosté idioty. Omlouvám se za silné výrazy, ale jinak to nevidím. Ukrajinská policie a SBU nebyla schopná vyšetřit do dnešních dnů vraždy při Majdanu, nebyla schopná vyšetřit a odhalit viníky upálení desítek lidí v Domě odborů v Oděse a samozřejmě není schopná vyřešit řadu případů vražd novinářů, zvláště, když byly prorusky orientovaní. Všechny tyto kauzy slouží k jedinému: co nejvíce očernit Rusko a pokud možno zmařit fotbalové mistrovství světa, které má již za dva týdny začít v Ruské federaci. Jsem zvědav, jak budou na tuto blamáž reagovat západní media a politici, které již vyzvalo Rusko, ať vraždu vysvětlí a vydá viníky.

Patřím ke generaci, která prožila velkou část života v minulém režimu. To mě, i mé vrstevníky, naučilo velmi ostražitě přijímat všechny informace ať už z televize, rozhlasu, novin, nebo internetu. A především používat vlastní hlavu a životní zkušenosti.

Jan Lepič
Bublava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…