Jan Posolda: Zeman a Čína

11.09.2015 19:43

Včera jsem se díval na pořad paní Jílkové“Máte slovo“. Komentovat výroky pana Kocába a pana Laudáta je zbytečné, každý ví, že jsou jednostranně zaujatí proti panu Zemanovi.

Jan Posolda: Zeman a Čína
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Chtěl bych se zmínit o vystoupení mladých účastníků pořadu, jména mě unikli. Neberu jim právo vyjádřit svůj názor, ale silně mě vadí, když se snažili svůj názor vnucovat lidem, kteří v Číně byli nebo lidem starším, kteří něco prožili a mají své životní zkušenosti. Alespoň by mohli sledovat média a tak by věděli, že USA obchodují jak s Čínou, tak s Ruskem a vůbec jim nevadí porušování lidských práv. A

že by se představitel USA přetrhl s kritikou těchto států, co se týče lidských práv. Proč nepřijel do Číny, mohl se na vlastní oči přesvědčit, jak to vlastně je s tím dodržováním lidských práv. Zrovna tak se mohl zúčastnit olympijských her v Soči a podívat se jak to vypadá v Rusku. Neudělal ani jedno. Takže nevidím důvod, proč bychom se měli vzdávat tak velkých trhů pro imanigární dodržování lidských práv.

V každý stát má své problémy s nezaměstnanými i my , zdravotně postiženými i s mladými rodinami s dětmi, tak ať si napřed každý udělá pořádek před vlastním prahem. U nás to s dodržováním lidských práv také není úplně v pořádku. Nepřeji mladým nic zlého, ale až trochu zestárnou a objeví se  vážné zdravotní komplikace, které více-méně neminou nikoho, poznají samy, co to znamená dodržování lidských práv a nedej Bůh, aby potřebovali něco od státu. Hodně štěstím i když mě teď třeba nevěříte.

Jan Posolda, Zlín

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…