Jan Rovenský: Rypadla 300 metrů od Mariánských Radčic?

15.09.2015 18:25

Zítra (i.e. ve středu) od 17:00 pořádají Severočeské doly v kulturním domě v Mariánských Radčicích setkání s občany a s vedením města, na kterém budou vysvětlovat svůj plán na prolomení limitů na velkolomu Bílina.

Jan Rovenský: Rypadla 300 metrů od Mariánských Radčic?
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Těžba hnědého uhlí

Podle posledního návrhu prolomení limitů předloženého ministerstvem průmyslu a obchodu (viz přílohu č. 1) by se horní hrana velkolomu přiblížila na 300 metrů k nejbližším obytným domům v Mariánských Radčicích (viz přílohu č. 2, případně geolokalizovaný návrh Severočeských dolů do prostředí GoogleEarth s možností přesného odečtu vzdálenosti zde

Ministerstvo průmyslu si je výše uvedené informace vědomo, jak potvrdil minulý týden na  jednání Rady vlády pro energetickou a surovinovou strategii ing. Zbyšek Sochor z Ministerstva průmyslu.

Protože se společně s kolegy z litvínovského spolku Kořeny domníváme, že ne všichni občané Mariánských Radčic byli o možném přiblížení velkorypadel na 300 metrů od obce řádně informování, dovolujeme si je vyzvat, aby se zítřejší schůze zúčastnili.Před říjnovým rozhodnutí vlády o limitech těžby totiž podobnou příležitost již mít patrně nebudou.

Pro srovnání: skrývkové velkorypadlo KU 800 je 120 metrů dlouhé a 60 metrů vysoké. Na vzdálenost 300 metrů od hrany dolu není možné dodržet hygienické limity pro hluk a znečištění polétavým prachem.

Jan Rovenský, Greenpeace

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

16:40 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

Každý zná Karla Kryla jako písničkáře, ale už méně jako básníka, natož autora drobnějších próz, psan…