Jan Urbach: Co bude dělat Donald Trump?

28.01.2021 18:08

Bývalý prezident Spojených států Donald Trump nepočítá s tím, že by v nejbližší době zakládal novou politickou stranu. Místo toho se prý chce soustředit na pomoc Republikánské straně, aby v roce 2022 získala převahu ve Sněmovně reprezentantů i v Senátu. Informace o Trumpových plánech přinesla televize Fox News.

Jan Urbach: Co bude dělat Donald Trump?
Foto: Repro Youtube
Popisek: Bývalý americký prezident Donald Trump

V poslední době se šířily spekulace, že D. Trump zvažuje založení vlastní strany, která by byla konkurencí Republikánům, kteří jsou v hodnocení Trumpa rozděleni, byť zřejmě většina svého bývalého politického lídra podporuje. Fox News své informace na toto téma, že nová strana není na pořadu dne, zdrojuje lidmi z Trumpova okolí.

Anketa

Dostane se Robert Šlachta se svým hnutím Přísaha do Poslanecké sněmovny?

69%
31%
hlasovalo: 18486 lidí

Ostatně poradce kampaně v roce 2020 Jason Miller v neděli řekl, že Donald Trump „jasně deklaroval, že jeho cílem je získání většiny v obou komorách Kongresu v roce 2022. Plány bývalého prezidenta však ovlivní, jak budou hlasovat republikánští senátoři druhý únorový týden v procesu impeachmentu.

Aby byla snaha Demokratů úspěšná, muselo by se k nim připojit 17 republikánských senátorů. V současnosti odsouzení Trumpa podporuje asi pět Republikánů. Je mezi nimi i stranický šéf Republikánů Mitch McConnell, který doufá, že by se tak bylo možné Trumpa zbavit z Republikánské strany.

Sám Donald Trump den před odchodem z funkce v projevu na rozloučenou řekl, že jeho hnutí bude pokračovat i po skončení Mandátu. V pondělí pak oznámil vznik kanceláře, která bude vydávat jménem Trumpa politická prohlášení a organizovat jeho vystoupení.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.