Jan Urbach: Establishment Labour party se chce zbavit Corbyna

29.06.2016 19:57

Poslanci Labour party vyslovili nedůvěru předsedovi strany Jeremy Corbynovi. V tajném hlasování roti němu odevzdalo hlas 172 poslanců, v jeho prospěch hlasovalo 40 poslanců. Corbyn oznámil, že z funkce neodstoupí, protože nezradí své příznivce. Na post šéfa strany byl zvolen v celostranickém hlasování.

Jan Urbach: Establishment Labour party se chce zbavit Corbyna
Foto: Archiv
Popisek: Libra

Poslanci hlasování vyvolali po čtvrtečním referendu o setrvání v Evropské unii. Strana i Corbyn osobně podporovali setrvání. Po neúspěchu nastoupila kritika předsedy pro údajně vlažnou kampaň. Krátce po vyhlášení výsledků několik klíčových členů strany a stínové vlády začalo Corbynovi vyčítat styl vedení strany, vedení kampaně a poté i neochotu odstoupit z funkce.

V neděli rezignovalo ze stínové vlády 12 ministrů a v pondělí dalších 5. Připomeňme, že Jeremy Corbyn byl předsedou zvolen jako představitel levicového křídla strany k poměrné nelibosti stranického establishmentu. Nyní zrekonstruoval stínovou vládu a o post lídra Labour party bude zřejmě soupeřit v řádných stranických volbách.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty