Jan Urbach: Fico neodstupuje

23.05.2016 15:42

Místopředseda Směru-SD a ministr vnitra Robert Kaliňák včera odmítl spekulace o možném odchodu Roberta Fica z funkce premiéra.

Jan Urbach: Fico neodstupuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér SR Robert Fico

V závěru týdne řekl šéf opoziční strany Svoboda a Spravedlnost Richard Sulík, že předseda vlády opustí post po skončení předsednictví Slovenska v EU. Takové úvahy podpořil i politolog Grigorij Mesežnikov, který dlouhodobě Fica kritizuje.

Kaliňák ve vysílání zpravodajské stanice TA3 řekl, že není důvod pro taková sdělení. Nevím, odkud (Sulík) takové úvahy vzal, nikdo takové informace nemáme.

Všichni se soustředíme na to, aby Slovensko dopadlo v průběhu předsednictva dobře,“ říká. Někteří opoziční politici ale myšlenku nadále tvrdí, že odchod Fica nelze tak jednoduše odmítnout. Spíše se ovšem zdá, že v této chvíli je spíše přání otcem myšlenky a jde spíše o řeči se záměrem destabilizovat vládu a vládní koalici.

Někteří opoziční politici by rádi překonfigurovali koalici a případně vyvolali předčasné volby. Ministr Ján Richter k takovým zprávám řekl, že takové spekulace jediný deník a pár politiků mohou zplodit během dne. Aktéři hry proti Robertu Ficovi využívají nedávnou srdeční operaci, kterou premiér úspěšně podstoupil.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka