Jan Urbach: Maďarsko - Nové vedení socialistů dělá kotrmelce

12.07.2016 17:03

Nový předseda Maďarské socialistické strany Gyula Molnár se podle agentury MTI stále více sbližuje s bývalým předsedou strany a expremiérem Ferencem Gyurcsánym a jeho Demokratickou koalicí.

Jan Urbach: Maďarsko - Nové vedení socialistů dělá kotrmelce
Foto: Redakce
Popisek: Maďarská vlajka

Jako příklad sbližování je uváděna změna stanoviska socialistů k povinným migračním kvótám, které dosud kritizovali. Nyní ovšem Molnár – který je ve funkci dva týdny - řekl, že kvóty je třeba přijmout jako povinnost vyplývající z členství v EU. Analytik Dániel Deák podle MTI připomenul, že kvóty dosud odmítala právě Demokratická koalice a strana Liberálové. Proces spolupráce obou stran by mohl v následujícím období údajně vyvrcholit až splynutím obou stran. Problémem ale může být právě osoba Gyurcsányho, bývalého funkcionáře komunistické mládeže a dnes jednoho z nejbohatších lidí v Maďarsku. Ještě horším je fakt, že v roce 2006 unikly na veřejnost nahrávky s jeho přiznáním, že voličům socialisté lhali o skutečném stavu země, po čemž následovaly masové demonstrace. Dnes patří k nejvíce odmítaným politikům země. Nejen tímto spojenectvím však maďarští socialisté mohou utrpět. Účelnost změny postoje ke kvótám ukáže říjnové celostátní referendum.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: O čem jednali Si s Putinem

12:17 Zbyněk Fiala: O čem jednali Si s Putinem

Prohloubení strategické spolupráce s Ruskem nemá být podle Číny závislé na osobách ve vrcholných fun…