Jan Urbach: Mayová směřuje k volební katastrofě?

06.06.2017 12:30

Konzervativcům bude k získání většiny v Dolní sněmovně chybět 21 křesel. Uvádí to dnes zveřejněný průzkum společnosti YouGov. Předčasné volby se konají již tento čtvrtek.

Jan Urbach: Mayová směřuje k volební katastrofě?
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Theresa May

Toryové by mohli získat 350 míst ve sněmovně a nedosáhnou na většinu, která činí 326 mandátů. Chybí jim tedy 21 poslaneckých míst. V současnosti má strany premiérky Theresy Mayové 330 poslanců. Předseda a volební lídr Labouristů Jeremy Corbin by měl do parlamentu přivést 268 poslanců, když v současnosti je v Dolní sněmovně 232 „sociálních demokratů“.

Před týdnem průzkum Lord Ascroft Polls uváděl, že Mayová může získat absolutní většinu. Z předpokladu rozhodného vítězství nepochybně premiérka vycházela při vyvolání předčasných voleb. Podle "The Times" se ale nakonec čtvrteční výsledek může stát její „katastrofou“.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…